Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu anunță că demiterile de bugetari sunt inevitabile: 'Șmecheria din sistem începe ușor-ușor să se dezumfle' (video)

bugetari

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la DCNews, că România nu-și mai poate permite să continue cu actualul sistem bugetar, dar posturile de la stat nu se vor tăia „cu toporul”:

- „Toată lumea așteaptă această reformă de 30 de ani, este nevoie și de o reformă administrativă, fără doar și poate. Nu făcut un paușal în funcție de câți locuitori sunt, ci făcute strategic. Noi suntem pe sistemul administrativ francez, e mai stufos. România nu poate suporta un sistem bugetar ca cel în care suntem acum. Nu va duce la dezvoltare un astfel de sistem bugetar”.

- „Nu poți poti sa faci cu toporul, nu poți să spui că de mâine plece 10% dintre angajați”.

- „Marea mea problemă este că avem foarte mulți ordonatori de credite principali și terțiari, prin restructurări încep să dispară. Cred că avem undeva la 16.000, cei mai mulți din toată Europa, dacă nu din lume. Toată lumea a spus că desființează Ciolacu posturile care nu există. Da, aia era o șmecherie ca să fii șef de birou, tu de fapt nu aveai niciun angajat dar aveai zece fantome prinse în organigramă, astfel încât la sfârșitul anului se duceau la șefi și spuneau că trebuie să ne dați prime pentru că am făcut o economie la bugetul de peronal, păi normal că ai făcut dacă nu aveai angajați. Deci toată această șmecherie din sistemul bugetar începe ușor-ușor să se dezumfle”.

- „Am dat drumul (la angajări) la Educație, la Sănatate, am creat niște priorități. Procesul a pornit, am intrat într-un traseu pe care nu-l mai putem opri, nu vorbim de dat oameni afară, dar este nevoie de o reașezare a sistemului bugetar”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.