Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu, către Iohannis: 'Premier PSD sau anticipate!'

fanatik.ro
Ciolacu Iohannis

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, la Antena 3, că dacă șeful statului nu va desemna în mai 2023 premierul propus de PSD, atunci „vom merge la anticipate”.

Întrebat ce se va întâmpla dacă preşedintele Klaus Iohannis va refuza să desemneze pentru funcţia de premier persoana propusă de PSD în luna mai, la rotația premierulor, liderul social-democrat a spus: „Părerea mea că în acel moment România va intra într-o zonă de instabilitate politică şi vom merge la alegeri anticipate”.

Ciolacu, desemnat deja de PSD să fie următorul premier, a precizat că şeful statului „nu are atribuţii” să stabilească ce trec liderii celor trei partide de la guvernare în protocolul prin care a fost formată coaliţia.

„Preşedintele României are atribuţiile de a desemna primul ministrul, dar în momentul în care există un acord public, de altfel, pe care sunt ferm convins că îl ştie şi preşedintele României, că în luna mai se va face această rotaţie, nu cred că de această dată nu va desemna persoana pe care o va hotărî Partidul Social Democrat”, a adăugat liderul social-democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.