Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD invită partidele la consultări pe data alegerilor locale / VIDEO

library.com
negocieri

Liderul interimar PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri la Parlament, după decizia CCR privind prelungirea mandatelor aleșilor locali și stabilirea datei alegerilor locale, că îi invită pe toți liderii parlamentari să negocieze un nou proiect de lege legat de data alegerilor locale, proiect care să fie semnat de toți.

„În urma deciziei Curţii Constituţionale, fac apel către toate forţele politice, în cursul săptămânii viitoare să ne reunim la Parlament să putem promova împreună o lege cu privire la prelungirea mandatelor aleşilor locali, cât şi cu privire la stabilirea datei alegerilor. Cu alte cuvinte, jocul pe sub masă şi cu aranjamentele PNL a luat sfârşit. Toate forţele politice trebuie să se reunească şi să promoveze împreună o lege transparentă în Parlament, constituţională şi care să ţină cont de toate forţele politice şi de toată reprezentarea parlamentară", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că pe 21 iunie expiră mandatele tuturor aleşilor locali, iar acest lucru îi obligă pe reprezentanţii partidelor parlamentare ca de săptămâna viitoare să înceapă să promoveze această lege în Parlament, pentru a "evita un dezastru în administraţia locală".

"Vreau să avem un proiect de lege comun, semnat de către toţi liderii de grup parlamentar. Aşa este corect", a menţionat Ciolacu.

Ciolacu a mai spus că, după ce va fi adoptată o lege pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali, va urma o nouă consultare cu privire la data alegerilor.

"Din comunicatul Curţii am văzut că este atât atributul Guvernului, cât şi atributul Parlamentului (să stabilească data alegerilor - n.r.), asta înseamnă că măcar acum, în ultimul ceas, PNL să vină la masa negocierilor cu toate forţele politice, nu neapărat cu PSD, şi să decidem împreună data cea mai bună, data care nu pune sub nicio formă în pericol viaţa românilor", a mai declarat Marcel Ciolacu.

Vezi si: Adevărata 'BOMBĂ' din decizia CCR: Toate ordonanţele de urgenţă adoptate pe repede înainte sunt în pericol .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.