Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Prima declarație a lui Ciolacu după întâlnirea cu avocații care au câștigat procesul Roșia Montana

Inquam Photos / George Calin
ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în debutul ședinței de Guvern, că s-a întâlnit în cursul dimineții cu echipa de avocați care a adus României victoria în procesul de arbitraj internațional pe tema Roșia Montana și le-a mulțumit acestora recunoștința întregii națiuni.

  • „Înaintea ședinței de azi am invitat la Guvern echipa de avocați care a câștigat procesul Roșia Montană pentru România. Le-am mulțumit în numele românilor pentru modul în care au luptat în acest proces, uneori chiar cu deciziile unor foști premieri, în toți acești ani grei de proces. Sunt convins că absolut toți românii sunt mândri, ca și mine, ca avem asemenea profesioniști de calibru mondial! Le transmit încă o dată avocaților noștri recunoștința Guvernului și a românilor pentru victorie!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Vezi și: Ea este eroul din Dosarul Roșia Montană. Cine este Crenguţa Leaua care a salvat România de la plata unor despăgubiri colosale

Vinerea trecută, Guvernul a informat că România a obţinut câştig de cauză în dosarul Roşia Montană, judecat la Curtea de arbitraj internaţional de la Washington (ICSID), contra companiei Gabriel Resources. Canadienii care au cerut României despăgubiri în valoare de 6,7 miliarde de dolari au fost obligaţi să ramburseze României cheltuielile de judecată aferente procedurii de arbitraj.

Gabriel Resources a precizat că analizează cu consilierii săi juridici decizia Tribunalului Arbitral pentru a evalua opţiunile sale, inclusiv contestarea deciziei.

content-image

Avocata Crenguţa Leaua, care a condus echipa de avocaţi români

Casa de avocatură Leaua Damcali Deaconu Păunescu (LDDP), care a reprezentat România alături de casa de avocatură elveţiană LALIVE, a dat sâmbăta trecută prima declaraţie în legătură cu arbitrajul internaţional legat de Roşia Montană.

content-image

Avocat Aurora Damcali, membru al echipei de avocați

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.