Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu explică ce se va întâmpla după decizia Curții Constituționale în Cazul pensiilor speciale ale parlamentarilor

puterea.ro
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține că Parlamentul va aplica decizia Curții Constituționale în cazul pensiilor speciale ale parlamentarilor. După ce CCR a decis că aceastea au fost eliminate cu încălcarea legii, Parlamentul va trebui să ia act de decizia CCR, iar aleșii văduviți de veniturile speciale le vor încasa restroactiv. Ciolacu spune că nu e vorba de sume mari și că oricum trebuie să fie solidari cu colegii din politică în aceste zile grele.

”Așteptăm motivarea. După cum am anunțat, vom veni cu un nou proiect, vom vedea dacă este de interzicere sau de impozitare. Haideți să așteptăm motivarea.

- Guvernul va trebui să plătească pensiile la sute de parlamentari. Are guvernul bani?

Presupun că aceasta este legea, dar haideți să nu fim ipocriți. Știm foarte bine că suma nu este una spectaculoasă. În alte zone speciale există sume foarte mari la pensiile speciale. Nu e vorba de a lua un drept cuiva, ci de o echitate. Este un efort comun al tuturor, și al oamenilor politici, și a demnitarilor și a foștilor demnitari de a face față acestor provocări economice și sociale prin care trecem acum. E vorba de un respect între noi toți. Între români și clasa politică.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.