Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu respinge inițiativa de monitorizare a presei: 'Miniștrii PSD nu vor desemna niciun cenzor pentru propășirea cultului personalității niciunui tovarăș'

marcel ciolacu

Marcel Ciolacu anunță că PSD nu va lua parte la nicio inițiativă menită să cenzureze presa sub pretextul unei lupte împotriva propagandei ruse. Liderul social-democrat afirmă că știrile false trebuie combătute cu o comunicare corectă și la timp din partea Guvernului.

„PSD nu va fi niciodată de acord cu propunerea făcută dlui Arafat de către ”societatea civilă”! Cenzura, Ministerul Adevărului, Scânteia nu pot deveni armele democrației și ale statului de drept. Trebuie să luptăm cu dezinformarea, dar fără a suprima sub nicio formă libertatea de exprimare folosind instrumente ale regimurilor totalitare.

Ca să fie clar, miniștrii PSD nu vor desemna niciun cenzor pentru propășirea cultului personalității niciunui tovarăș sau vreunui alt ”geniu al Carpaților”.

P.S. Fake-news-ul se combate printr-o comunicare corectă și la timp, nu cu ”experți” sau ”consultanți” care să vâneze vrăjitoare”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Reacția vine după ce agenția news.ro, citând surse profit.ro, a transmis că un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), la care s-a alăturat şi Guvernul României, împreună cu CNA şi mai multe ONG-uri, pregăteşte o platformă informatică, ce va scana presa online, dar şi bloguri şi reţele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare şi propagandă în contextul conflictului din Ucraina.

Potrivit propunerilor transmise, prima dintre combinaţiile de cuvinte care vor aprinde becuri roşii de posibilă dezinformare şi propaganda rusă în algoritmii platformei este cea care ar asocia, în acelaşi text, Guvernul, premierul Nicolae Ciucă sau preşedintele Iohannis cu un context de “corupţie” ori “incompetenţă”, având ca marker de dezinformare expresii precum “mizerie” sau “furtişag”. "Pentru presa de investigaţie, spre exemplu, orice articol care ar semnala acte de corupţie, incompetenţă sau alte deficienţe în Executiv l-ar face pe autor suspect de a fi agent al propagandei ruse în algoritmii platformei. La fel, orice postare similară pe bloguri sau pe reţele sociale", explică Profit.ro, adăugând că, în opinia comunicatorilor guvernului, în actualul context, narativul „Palierul de decizie de la Bucureşti este corupt” este un narativ al dezinformării şi propagandei.

Reacția oficială a Guvernului! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.