Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu și Ciucă, despre banii pentru presă: 'Vi s-a părut că vreun coleg al dvs a fost cumpărat?' (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
ciolacu ciuca

Lui Marcel Ciolacu și lui Nicolae Ciucă li s-au cerut explicații, în conferința de presă în care au anunțat comasarea alegerilor, despre banii cheltuiți de PSD și PNL pentru promovarea în presă prin „cumpărarea de știri pozitive” și reclame nemarcate. Premierul Marcel Ciolacu afirmă că totul este transparent, pe baza regulilor pieței libere.

„Vi s-a părut că vreun coleg de-al dvs a fost cumpărat sau că a existat vreo întrebare care nu a încercat să ne pună în dificultate, să nu afle exact ce gândim și ce vrem? Despre ce cumpărare a presei vorbim? În toată lumea democratică, în Europa, în SUA se folosește acest lucru pentru politicile publice ale fiecărui partid. În rest, despre cumpărarea ziariștior, vă repet, de o oră și ceva am stat și am răspuns la toate întrebările incomode ale colegilor dvs.

Eu nu marchez eu, nu fac eu site-rile, nu gestionez eu. Am dezvăluit sumele. Dvs aveți aceste sume pentru că sunt publice. Vrei niște detalii pe care nu le gestionez eu. Sunt mai multe agenții care se ocupă, în funcție de rating. Dvs cum încasați banii din publicitate? În funcție de rating. E piața liberă, lăsați-o să funcționeze”, a declarat Ciolacu.

Sumele „sunt verificate de autoritățile competente”

La rândul său, Nicoale Ciucă a precizat că toate cheltuielile partidelor sunt verificate de instituțiile competente.

„La nivelul PNL chiar nu mă ocup de acest aspect. Ceea ce vă pot spune este că ele sunt publice, sunt verificate de autoritățile competente și sunt convins că dacă până acum ar fi fost vreo problemă partidele ar fi trebuit fie să dea banii înapoi, fie să răspundă în fața legii”, a declarat Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.