Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri(SURSE)

Inquam Photos / Octav Ganea
ciuca ciolacu

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și s-ar fi ajuns la o înțelegere pe comasare și candidați comuni la toate alegerile din anul 2024. Cel mai probabil la alegerile locale se va merge totusi separat si sa aiba poate candidati comuni acolo unde primarul sau seful de consiliu judetean nu este PSD sau PNL.

Conform surselor din PNL, Ciolacu și Ciucă au picat de acord să comaseze alegerile locale cu alegerile europarlamentare. De asemenea, vor fi comasate alegerile prezidențiale cu cele parlamentare.

Liderii coaliției nu s-au mai întâlnit, dar au fost ședințe separate la PSD și PNL, în special pentru a analiza aspectele tehnice ale comasării.

Marea miză este însă cu totul alta: PSD și PNL negociază pentru candidați comuni la eurparlamentare, dar pe masă sunt mai multe scenarii. Se discută inclusiv scenariul unui candidat unic la alegerile prezidențiale.

Surse din PSD ne-au confirmat negocierile, dar au ținut să precizeze că în ședința de miercuri se va tranșa totul. Atunci vor fi puse la punct toate detaliile, vor fi negociate politic candidaturile și se vor regla aspectele tehnice.

O candidatură comună PSD-PNL la toate alegerile a mai existat pe vremea USL, dar atunci coaliția s-a destrămat înainte de alegerile prezidențiale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.