Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu spune că PSD stârpește 'jungla' din infrastructura de căi ferate

ciolacu grindeanu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, la finalul unei vizite făcute în Portul Constanţa, că în martie-aprilie, atunci când a venit pentru prima oară în port, a constatat că este ”junglă” pe infrastructura de căi ferate, precizând că acea junglă a dispărut şi menţionând că se referă la vegetaţie. El a adăugat că “anumite animale au rămas prin port”, dar că această problemă va fi rezolvată în scurt timp.

“Aş dori să îi mulţumesc domnului ministru Sorin Grindeanu pentru că pentru a treia oară m-a invitat în Portul Constanţa. Prima dată, cred că în martie, aprilie, când am constatat cu toţii jungla pe infrastructura de căi ferate şi mă bucur mult că astăzi am constatat că acea junglă a dispărut, mă refer la vegetaţie. Sunt ferm convins că anumite animale au mai rămas prin port, dar domnul director împreună cu Protecţia Animalelor o să rezolve această problemă în scurt timp”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, într-o conferinţă susţinută în Portul Constanţa.

El a precizat că, pentru prima oară după mult timp, atenţia Ministerului Transporturilor se îndreaptă şi către infrastructura feroviară, nu doar pentru cea rutieră.

“Foarte mulţi miniştri post-decembrişti şi-au arătat atenţia în mod deosebit pe infrastructura rutieră pentru că politic este mai uşor de vândut şi mai uşor de comunicat pe aşteptarea fiecăruia dintre noi, că cu toţi ne deplasăm în primul şi în primul rând cu autovehiculele proprii. Este pentru prima oară o schimbare de viziune în Ministerul Transporturilor şi o atenţie deosebită din partea ministrului Sorin Grindeanu, merge focalizat către infrastructura de căi ferate. Am văzut după declanşarea conflictului din Ucraina cât de importantă este această infrastructură şi cât de important este Portul Constanţa care din acest moment a devenit un hub principal de intrare, în primul rând a grânelor către toată Europa. Avem de-a face anul acesta cu creştere de 400% faţă de perioada din 2020-2021 în privinţa contractării lucrărilor de construcţie şi modernizare în infrastructura rutieră, respectiv 16,7 miliarde de lei fără TVA. În Portul Constanţa vorbim de o modernizare de peste un miliard de euro din fonduri nerambursabile. Reprezintă cea mai bună dovadă că România îşi doreşte să devină un puternic jucător regional”, a explicat Marcel Ciolacu.

El a declarat că aderarea României la Schengen va aduce rapid beneficii economice pentru ţara noastră.

“Absorbţia de fonduri europene de anul acesta a Ministerului Transporturilor - cred că şi cei mai mari duşmani ar trebui să te felicite - este de 8,8 miliarde de lei până la sfârşitul anului. Nu mai vreau să fac comparaţii nici cu miniştrii care au avut zero kilometri de rutier, dar sunt ferm convins că toate detaliile o să vi le dea domnul ministru. Investiţiile în infrastructură sunt investiţiile cu cel mai mare grad de multiplicare economică şi totodată un suport pentru ca aderarea României la Spaţiul Schengen să aducă cât mai rapid beneficii economice. Iarăşi, foarte mulţi politicieni, şi presa a abordat aderarea la Spaţiul Schengen din punct de vedere al nostru personal, ca şi cetăţeni, când călătorim. Cel mai important pentru România, mai ales în acest context economic complicat, aderarea la Spaţiul Schengen aduce beneficii importante României de a doua zi după ce vom fi acceptaţi în Spaţiul Schengen”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.