Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu așteaptă scuze de la UDMR: 'Ardealul este pământ românesc. Noi suntem toleranți, dar știm să luăm și decizii' (video)

Inquam Photos / Octav Ganea
marcel ciolacu kelemen hunor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat joi, la România TV, discursul „mai mult decât provocator” al liderului deputaților UDMR în ședința Parlamentului dedicată aniversării Zilei Naționale a României.

„Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor a avut un discurs mai mult decat provocator. Am vazut ca si colegii mei au iesit si au comunicat, trebuie sa intelem foarte bine ca Ardealul este pamant romanesc. Ca acolo convietuiesc si unguri si evrei si alte nationalitati, dar este de neacceptatt atitudinea liderului grupului UDMR.

Sunt lucruri care se fac in politica si lucruri care nu se fac. Ce-a facut liderul grupului UDMR se incadreaza la lucrurile care nu se fac. Mai ales ca UDMR face parte in acest moment din coalitia de guvernare, nu poti sa te plangi ca exista o atitudine impotriva maghiarilor din Romania. Suntem de departe cel mai tolerant popor. Deci declaratia a fost total nejustificata, la fel si ocazia cu care ai facut acea declaratie. Din punctul meu de vedere, dl Kelemen Hunor ar trebui sa-i cerea liderului de grup UDMR sa-si ceara scuze. Vor exista, sunt ferm convins, consecinte politice, e normal, chiar si de dialog intre noi ca lideri politici, nu-ti permiti sa vii cu un astfel de discurs si a doua zis sa te porti ca si cum nu s-a intamplat nimic si sa comunicam la fel.

Noi suntem foarte tolerati, dar stim sa luam si decizii. Sunt ferm convins ca liderul grupului PSD, din acest moment, va avea o retinere in a comunica si a lucra cu liderul UDMR din Camera Deputatilor”, a declarat Ciolacu.

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a declarat despre Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 că "liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc, şi acest lucru s-a reflectat şi în textul Declaraţiei de la Alba Iulia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.