Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș pregătește o schimbare majoră pentru România

facebook.com
ciolos

Premierul Ciolos ia în calcul asumarea răspunderii guvernului în Parlament pe pachetul de legi privind reforma administrației, a declarat Dacian Ciolos marți, la o întâlnire cu ziariștii.

Premierul Dacian Ciolos a prezentat luni în Parlament primele detalii ale reformei statutului funcționarului public, precizând că există trei variante de lucru, dintre care una presupune numirea pe criterii politice a directorilor de deconcentrate, își vor încheia mandatul odată cu guvernul care i-a numit.
O prima variantă presupune că, pe lângă nivelul de demnitar, ministru și secretar de stat, să fie integrați în categoria funcționarilor numiți politic și prefecții și subprefecții, care "vin cu guvernul și pleacă împreună cu guvernul", a spus Ciolos, în fața Parlamentului.
Această variantă presupune numirea unui secretar general cu statut de înalt funcționar public, numit strict pe criterii de competență.
În prezent, prefecții și subprefecții nu pot fi membri ai unui partid.
Un al doilea scenariu, "puțin mai provocator", după cum a spus Dacian Ciolos, ar presupune "coborârea la nivel de numire politică și la nivelul directorilor generali, ai conducătorilor de agenții și ai directorilor de deconcentrate".
Un al treilea scenariu de lucru preia în mare parte modelul actual, cu nivelul politic la ministru și la secretar de stat, iar "de la prefect în jos rămân funcționari publici".
Dacian Ciolos a precizat luni că intenția guvernului este să lanseze în dezbatere publică acest proiect pentru a putea veni în față Parlamentului cu un proiect de lege în luna iunie, și care ar putea fi aprobat înainte de sfârșitul vacanței parlamentare, relatează Hotnews.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.