Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș propune un parteneriat privulegiat cu Vietnamul

ciolos

Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit marți la Hanoi cu omologul sau vietnamez, Nguyen Xuan Phuc, cu care a discutat despre reluarea relațiilor de cooperare româno-vietnameze, șeful Executivului român afirmând ca cei peste 3200 de vietnamezi care au studiat în România pot contribui la acest obiectiv.

''Relațiile noastre tradiționale sunt recunoscute. Sunt 66 de ani de când România colaboreaza cu Republica Socialista Vietnam și dorim ca în continuare, în anii urmatori, sa întarim aceste relații pe baza de prietenie, pornind de la pragmatism și de la realism. Vietmanul cunoaște o dezvoltare economica impresionanta în acești ultimi ani și România dorește ca Vietnamul sa fie un partener privilegiat în aceasta parte a Asiei. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne aflam aici'', a spus Dacian Cioloș în timpul convorbirilor oficiale cu delegația guvernului Republicii Socialiste Vietnam condusa de premierul Nguyen Xuan Phuc, potrivit Mediafax.

Ulterior, cei doi premieri au susținut o declarație comuna de presa, Nguyen Xuan Phuc afirmând ca pe planul comerțului, investițiilor și altor domenii, precum turismul și educația, cele doua țari au decis sa implementeze concluziile rezultate din recenta reuniune a Comisiei mixte pentru cooperare economica.

''Am convenit sa favorizam companiile și investitorii din cele doua țari sa realizeze parteneriate în domenii în care cele doua țari au avantaje complementare precum petrol și gaz, energie electrica, construcții navale și cai ferate, agricultura și forța de munca'', a afirmat Nguyen Xuan Phuc.

La rândul sau, premierul României a vorbit despre evoluția Vietnamului.

''Observam în acești ultimi ani, evoluții impresionante ale Vietnamului, o țara moderna din ce în ce mai deschisa spre lume, cu o creștere economnica impresionanta. Nu doar în urma celor 66 de ani de relații diplomatice dintre România și Vietnam, dar și datorita celor peste 3200 de vietnamezi care au studiat în România și care cunosc limba româna, mulți dintre ei ocupa funcții importante în statul și în economia din Vietnam, toate acestea creeaza premizele pentru ca pe viitor sa putem relua relațiile de cooperare între țarile noastre pe un nou plan'', a subliniat Cioloș.

Potrivit programului oficial, marți șeful Executivului a vizitat Mausoleul Presedintelui Ho Chi Minh și are programate întrevederi cu conducerea Camerei de Comerț și Industrie, cu Nguyen Thi Kim Ngan, presedintele Adunarii Nationale, cu Tran Dai Quang, președintele R. S. Vietnam, și cu Nguyen Phu Trong, secretarul general al Partidului Comunist. El va participa totodata la un seminar al oamenilor de afaceri români si vietnamezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.