Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș atenționează asupra unei posibile crize economice pentru care România trebuie să fie pregătită

Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Ciolos

Dacian Cioloș a declarat că un test de capacitate pe care România nu își permit să-l pice este criza cauzată de coronavirus. Liderul PLUS a precizat că, în cazul în care scapă de sub control situația, atunci trebuie să fim pregătiți și de o criză economică.

„Criza cauzată de coronavirus este un test de capacitate pe care România nu-și permite să-l pice. Dacă această criză sanitară va fi scăpată de sub control, trebuie să ne pregătim și de o criză economică. Azi e nevoie de un guvern responsabil, care să înțeleagă urgența momentului, care sa propună soluții rapide, solide și mature. Trebuie să ieșim din logica electorală”, a scris Dacian Cioloș, luni, pe Facebook.

Fostul premier tehnocrat a adăugat că vede din parte Guvernului „tentative firave de acțiune”.

„Ce văd până acum din partea Guvernului de la București? Teamă de adevăr și tentative firave de acțiune. Atitudini paternaliste, informații limitate, explicații puține, efort minim de a explica riscurile posibile. Guvernul, autoritățile nationale si locale trebuie să fie pregătite să gestioneze un apogeu al epidemiei care riscă să paralizeze un sistem de sănătate vlăguit și să facă asta fără să pună pe butuci o economie care are deja imunitatea la pământ”, a completat Cioloș.

Președintele PLUS a mai spus că „în aceste zile, România, aflată deja într-o criză politică majoră, creată în primul rând de lipsa unui guvern, trebuie să se pregătească pentru a face față unei crize și mai mari, cea cauzată de noul coronavirus”.

România închide traficul aerian către și dinspre Italia, de teama coronavirusului, începând de luni, a anunțat, duminică noaptea, ministrul de Interne, Marcel Vela. Măsura e valabilă până pe 23 martie.

De asemenea, evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de persoane sunt interzise, a spus Raed Arafat, duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.