Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş, despre atacul din Germania: Manipularea, dezinformarea și radicalizarea fac victime

Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Ciolos

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a transmis condoleanţe familiei cetăţeanului român ucis, miercuri seară, în atacul armat din Hanau şi a atras atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă manipularea, dezinformarea şi radicalizarea, scrie Agerpres.

"Un tânăr de 23 de ani din Giurgiu se numără printre victimele nevinovate ale atacului din Hanau, Germania, alături de un bulgar, de un bosniac şi de mai mulţi cetăţeni turci. Este rezultatul înfiorător al otrăvii picurate în minţile unor oameni prin discursul urii, al extremismului şi xenofobiei - din păcate, tot mai prezent în Europa. (...) Manipularea, dezinformarea, radicalizarea nu sunt inocente, fac victime. Pentru cel care a comis acest atac, de la postarea unor materiale video şi manifeste rasiste pe social media până la crimă nu a fost cale lungă. Radicalizarea în mediul virtual face victime în lumea reală. Trebuie să rămânem fermi în condamnarea rasismului şi a radicalizării, dar mai ales trebuie să acţionăm la nivel local, naţional şi european pentru combaterea lor. Este nevoie de educaţie, de legislaţie, de un control mai strict al conţinutului terorist şi incitator la ură prin social media, de un efort comun pentru a opri răspândirea ideologiilor radicale", a scris el pe Facebook.

Nouă persoane au fost ucise miercuri seară în Hanau, lângă Frankfurt, centrul Germaniei, în două atacuri al căror presupus autor a fost găsit ulterior mort în locuinţa sa. Printre cei decedaţi se află şi un cetăţean român de 21 de ani din localitatea Singureni, judeţul Giurgiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.