Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş ia Guvernul la întrebări în locul lui Kovesi: EPPO ar fi cerut 30 de procurori, Predoiu a aprobat doar 10

ciolos kovesi

Dacian Cioloş se erijează în purtătorul de mesaj al lui Kovesi şi cere Guvernului Orban să explice de a aprobat trimiterea a doar 10 procurori care să activeze la Parchetul European (EPPO), după ce fosta şefă a DNA ar fi cerut 20-30 de procurori.

"Cer Guvernului Orban să-și clarifice poziția cu privire la solicitarea Parchetului European ca România să delege un număr cuprins între 20-30 de procurori care să investigheze fraudele cu fonduri europene, solicitare respinsă parțial de Ministerul Justiției, care a anunțat că acceptă să delege 10 procurori.

Recentul raport OLAF demonstrează că România este țara cu cel mai mare număr de investigații OLAF, ca atare solicitarea Parchetului European este una întemeiată.

Nu înțeleg reticența ministrului Predoiu cu privire la numărul de procurori solicitat de către Parchetul European pentru a investiga fraudele cu fonduri europene. Riscăm să fim singurul stat european care nu alocă numărul de procurori solicitat de către EPPO, iar acest lucru nu ne face cinste, mai ales atunci când vine vorba de lupta anticorupție din țara noastră", scrie Cioloş pe Facebook.

Ministerul Justiţiei a transmis, miercuri, precizări legate de procedura delegării procurorilor români la Parchetul European, arătând că aceasta este în curs de desfăşurare. Astfel, România a propus 10 procurori şi 20 de specialişti de suport (poliţişti, personal auxiliar), în urma consultărilor cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi cu Direcţia Naţională Anticorupţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că va discuta cu ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu pentru a vedea cum s-a ajuns la această cifră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.