Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş îi dă șansa la câștigarea postului de președinte al Consiliului European, lui Klaus Iohannis: Pe ce se bazează liderul Renew Europe

iohannis

Liderul grupului Renew Europe, Dacian Cioloș a declarat, la Digi 24, că președintele Klaus Iohannis are o șansă la câștigarea postului de președinte al Consiliului European, pentru că Românieste una dintre puținele state din regiune cu guverne proeuropene.

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

”În măsura în care domnul președinte își dorește, are o șansă pentru că în toată această împărțire de posturi importante la nivel european Parlamentul European, pe o perioadă de cinci ani, are două mandate de fapt, de președinte - câte doi ani și jumătate - nu este deloc exclus ca această perioadă de cinci ani să fie împărțită între două familii politice. Și din toată această împărțire, dincolo de echilibrul politic între diferitele familii politice, se mai ține cont de un echilibru regional - nord, sud, est, vest.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

Nu o să poată concentra aceste funcții doar candidați din Europa de Nord sau din Europa de Vest, va trebui să fie cineva și din Europa de Est. Din păcate, nu sunt foarte multe guverne și tări cu guverne frecventabile proeuropene, astfel încât, România fiind și o țară importantă, are și președinția acum, eu știu că domnul președinte Iohannis are o imagine de om echilibrat. De om moderat, de om al înțelegerilor. Din acest punct de vedere, privind profilul personal al domnului președinte Iohannis, privind contextul, nu e deloc exclus dar nu știu dacă domnul președinte își dorește”, a opinat Dacian Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.