Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş îl sfidează pe Dragnea. Refuz categoric al premierului

dragnea-ciolos

Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi că nu intenţionează să abroge hotărârile de guvern referitoare alegerile locale şi că nu doreşte să intre în jocurile politice ale partidelor. 

"De ce să le retrag? Guvernul le-a decis, ele au fost propuse de Autoritatea Electorală Permanentă, care este în subordinea Parlamentului şi care AEP le-a propus respectând întru totul legea organizării acestor alegeri inclusiv cu termenele, cu datele. (...) Nu vreau să intru în jocurile politice ale partidelor. Pot să le înţeleg că fac aceste jocuri pentru că se pregătesc pentru alegeri. Dar sunt alegerile lor, eu am anunţat că nu mă prezint la alegeri. Eu vreau ca ele să fie organizate cât mai bine", a spus premierul la Bruxelles într-o discuţie cu jurnaliştii, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Dragnea ameninta Guvernul: Constituirea unui grup infractional se pedepseste cu inchisoare

Cioloş a adăugat că stabilirea cât mai rapidă a datei alegerilor a fost una dintre cererile partidelor politice exprimate în discuţiile informale pe care le-a avut cu reprezentanţii acestora. 

"Din discuţiile informale pe care le-am avut cu partidele legate şi de data alegerilor au fost şi solicitări - "haideţi, anunţaţi data alegerilor cât mai devreme, ca să ştie lumea să se poată pregăti". Asta am făcut", a spus prim-ministrul. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că a trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloş în care îi solicită să revoce hotărârea de Guvern prin care se stabileşte data alegerilor locale, iar Executivul să o adopte din nou odată cu toate celelalte hotărâri care reglementează procedurile pentru alegeri.

Vezi şi: EXPLOZIV PSD îi cere premierului să revoce data alegerilor locale/ DOCUMENT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.