Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş îşi exprimă sprijinul pentru von der Leyen la şefia CE: 'Grupul nostru este pregătit să vă susţină, dacă puteţi promite înnoirea Europei'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dacian Ciolos

Dacian Cioloş, preşedintele grupului liberal Înnoim Europa din Parlamentul European, şi-a exprimat marţi sprijinul pentru Ursula von der Leyen la şefia Comisiei Europene, deşi nu este clar dacă a vorbit în numele acestui grup care numără 108 eurodeputaţi, relatează DPA, conform agerpres.ro

Cioloş a spus că se aşteaptă ca von der Leyen să conducă executivul comunitar într-un mod proeuropean, folosind ca instrument piaţa unică pentru a răspândi bunăstare. 

"Dacă veţi fi confirmată de parlament - şi sper că veţi fi -, atunci veţi auzi deseori că sunt unele lucruri care nu pot fi schimbate. Dar aceasta este o schimbare pe care trebuie să o vedem", a afirmat el. 

"Grupul nostru este pregătit să vă susţină, dacă puteţi promite înnoirea Europei", a adăugat Cioloş.

Ana Birchall așteaptă puncte de vedere pe recomandările din rapoartele GRECO. Anunțul ministrului de la CSM


În schimb, şefa socialiştilor din PE, Iratxe Garcia, nu a dezvăluit dacă grupul său o va susţine sau nu pe von der Leyen în încercarea de a deveni preşedintele CE. 

Iratxe Garcia a spus că von der Leyen merge în direcţia bună cu propunerile privind schimbările climatice şi egalitatea de gen, dar că grupul S&D vrea să vadă obiective mai ambiţioase şi mai clare. 

Politicianul spaniol a mai declarat că grupul pe care îl conduce nu vrea să vadă 'o criză instituţională în UE' care să întârzie măsuri importante, dar că şi-ar dori ca von der Leyen să adopte o poziţie mai fermă în privinţa combaterii sărăciei, de exemplu. 

Socialiştii urmează să decidă mai târziu marţi dacă o vor susţine pe creştin-democrata germană la preşedinţia CE, înainte ca von der Leyen să fie supusă votului Parlamentului European în cursul serii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.