Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș mușcă mâna care l-a pus premier și îl atacă pe Iohannis. Un greu din PNL i-o taie scurt: Asta să i-o spui lui Macron!

Radu Pop
iohannis ciolos

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, sare în apărarea președintelui României, Klaus Iohannis, atacat ieri de europarlamentarul Dacian Cioloș care i-a cerut să aibă mai puține păreri partinice, altfel spus să o lase mai moale cu susținerea PNL în campania pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

“Președintele, oricare ar fi el, este cel mai votat om din România!”, a scris într-o postare pe Facebook, Bogdan Huțucă. “/.../ Românii își aleg prin vot universal și direct președintele și așteaptă ca el să dețină nu doar o putere simbolică, ci mai ales o putere reală, dată de prerogativele stipulate clar în Constituție. Și este normal să fie așa. Ei, și fix pe fondul ăsta vine Dacian Cioloș și ne spune că președintele trebuie să aibă mai puține opinii, mai scrie Huțucă despre cel care în 2016 primea, ironic, tot în contextul alegerilor parlamentare, dar cele din 2016, sprijinul PNL și al președintelui Iohannis pentru a deveni premierul României. Întrebat ce părere are despre decizia Biroului Politic național al PNL despre desemnarea lui Cioloș de PNL drept premier după alegeri, Iohannis spunea fără să ezite că “este o idee foarte bună.”

Miza atacului pare a fi același foarte râvnit post de către Cioloș – premier după alegeri. Referindu-se strict la asta, copreședintele USRPLUS a revenit (amintindu-și probabil rapid cine l-a mai făcut acum patru ani premier) și a spus, tot ieri, că în ceea ce privește numirea premierului după alegerile parlamentare, jocurile nu sunt făcute încă. “Oricine, inclusiv preşedintele, are dreptul la opinie.”

După aceste piruete, liderul liberal de la Constanța a simțit nevoia să mai taxeze o data dubla măsură a europarlamentarului Cioloș, adăugând la finalul postării sale că, “dacă e chiar atât de curajos, îi recomand să-i spună lucrurile astea și președintelui Macron. Sau doar Macron are voie să aibă opinii?”. Reamintim că Dacian Cioloș a devenit președintele noului grup politic din Parlamentul European, Renew Europe (format din En Marche, ALDE și USR-PLUS), cu susținerea masivă a președintelui Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.