Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș pleacă la Bruxelles

ciolos4

Premierul Dacian Cioloș se va afla la Bruxelles, în perioada 15-16 februarie, având programate o serie de întrevederi cu înalți reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European, dar și cu lideri ai grupurilor din Parlamentul European.

Astfel luni, 15 februarie, la ora 9.45, șeful Executivului va avea o întrevedere cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, iar de la 12.30 va avea un dejun de lucru cu președintele PPE, Joseph Daul. De la ora 16.00 Dacian Cioloș se va întâlni cu cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, alături de care va susține o declarație de presă începând cu ora 16.30. De la ora 17.00, premierul român va avea o întrevedere cu comisarul european responsabil cu politica de vecinătate și negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, iar de la 17.45 va avea o discuție cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul și resursele umane, Kristalina Georgieva. Ultima întâlnire din programul lui Dacian Cioloș de luni este una cu funcționari români care ocupă funcții de conducere în instituții europene.

Prgramul premierului din ziua de marți, 16 februarie, va începe la ora 9.00, când va participa la un mic-dejun de lucru cu europarlamentarii români și va continua la ora 12.00 cu un alt dejun de lucru. La ora 13.30 șeful Executivului are programată o întrevedere cu președintele Grupului  S&D, Gianni Pittella, iar de la ora 14.00 se va întâlni cu președintele Grupului PPE, Martin Weber. O jumătate de oră mai târziu, Cioloș are programată o întâlnire cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, ocazie cu care va semna în cartea de onoare a Parlamentului European. De la ora 15.00, Cioloș și Schulz vor susține declarații de presă comune. La ora 16.30 șeful Guvernului se va vedea cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu ocuparea forței de muncă, creșterea economică, investiții și competitivitate, Jyrki Katainen, iar la 17.45 va discuta cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu Uniunea Energiei, Maros Sefcovic. Ultima întânire din ziua de marți va fi la ora 18.00, când Dacian Cioloș va avea o întrevedere cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu Euro și dialogul social, Valdis Dombrovskis.

„Premierul va prezenta prioritățile actualului guvern, viziunea de dezvoltare economică, programul de reformă administrativă, modul în care România își propune să se implice în dezbaterile actuale europene, dar și prioritățile de țară din perspectiva semestrului european. Discuțiile vor viza, de asemenea, fenomenul migrației, Uniunea Energiei și securitatea energetică, progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare evidențiate în cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum și perspectivele țării noastre de aderare la Spațiul Schengen”, se arată într-un comunicat de presă remis de Guvern.

Din delegația română fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.