Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolos raspunde ultimatumului lui Dragnea

ciolos

Premierul Dacian Ciolos a raspuns miercuri ultimatumului lansat de presedintele Liviu Dragnea privind majorarea salariului minim. Acesta a spus ca nu priveste spusele lui Dragnea ca pe un ultimatum, si ca majorarea salariului minim nu se poate face fara o evaluare atenta a impactului, nu atat asupra bugetului, cat asupra mediului privat.

"Nu l-am vazut ca pe un ultimatum, pentru mine este importanta discutia cu sindicatele si patronatele. Am avut o prima discutie cu sindicatele si am convenit un calendar. Urmeaza ca vineri sa aiba loc o prima discutie informala pe cateva analize pe care si Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii le pregatesc. Deci va avea loc vineri aceasta discutie impreuna cu cele doua munistere, patronate si sindicate.

Noi suntem constienti ca intr-un fel sau altul Guvernul trebuie sa ia o decizie pana la sfarsitul acestui an vis a vis de situatia privind salariul minim, indiferent ca este vorba de mentinerea sa la nivelul actual sau de modificarea lui.

Vreau sa luam decizia pe baza acestor analize. Pe mine ma ingrijoreaza impactul nua tat asupra bugetului, care este minim dupa ce au fost crescute salariile bugetarilor, dar sunt si mutle sectoare economice care nu lucreaza la nivelul salariului minim si am avut anumite contacte informale cu anumiti reprezentanti ai mediului de afaceri, insa avem si cateva sectoare care sunt intensive in mana de lucru care au un nivel al profitului si asa fragil si acolo trebuie sa vedem care poate sa fie impactul anumitor decizii asupra acestor sectoare.

Eu sunt constient de nevoia de a echilibra lucrurile intre sectorul bugetar si sectorul de stat, dar lucrurile trebuie sa se faca rezonabil", a spus Ciolos.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea  spus sambata că aşteaptă din partea premierului Dacian Cioloş, până cel mai târziu marţi, o declaraţie clară în care să spună când prognozează că se va mări salariul minim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.