Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş refuză să spună dacă va vota pentru candidata 'penală' propusă de Franţa în Comisia Europeană: 'Vom solicita acelaşi timp de informaţii'

ciolos macron

Dacian Cioloş răspunde la provocarea lansată de Daniel Funeriu, cu privire la candidata propusă de Franţa în Comisia Europeană, însă nu afirmă clar dacă va vota pentru sau împotriva acesteia, în condiţiile în care propunerea lui Macron are probleme penale. Cioloş afirmă că va analiza informaţiile despre candidată.

"Pentru că în spațiul public din România au apărut numeroase întrebări și opinii legate de poziția europarlamentarilor PLUS față de candidaturile la posturile de comisari europeni, facem următoarele precizări:

1. Europarlamentarii PLUS îi vor trata în mod egal pe toți candidații. Și pe cel a român, și pe cel francez, și pe oricare alt candidat pentru un post de comisar european. Vom folosi aceleași criterii de evaluare: raportarea la valorile Uniunii Europene și angajamentul de a respecta aceste valori, integritatea candidatului și posibilele conflicte de interese.

2. În cazul Rovanei Plumb au apărut deja puncte de vedere ale europarlamentarilor PLUS, pentru că activitatea doamnei Plumb ne este cunoscută de mai mult timp. Atât poziționarea ei în raport cu valorile europene, cât și problemele de integritate au fost dezvăluite pe larg de presa din România. În cazurile celorlalți candidați la posturile de comisari europeni, vom solicita același tip de informații pentru a putea judeca cu egală măsură", scrie Cioloş pe Facebook.

Noua propunere pentru postul de comisar european pentru Piață Internă, Sylvie Goulard, a fost audiată marți de poliția franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European, a declarat o sursă citată de Reuters. Audierea acesteia a avut loc în aceeași zi în care președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat lista celor 27 de viitori comisari UE, printre care se numără și Goulard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.