Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolos se implica in cazul Bodnariu. Apel catre Norvegia / UPDATE. Detaliu despre copii

dacian ciolos guvern

UPDATE. Surse guvernamentale au dezvaluit marti un detaliu necunoscut pana acum despre familia Bodnariu. Acestia au solicitat cetatenia romana pentru copiii lor abia pe data de 8 decembrie, desi copii fusesera luati de autoritatile norvegiene inca de la mijlocul lunii noiembrie.

Premierul Dacian Ciolos este foarte atent la evolutia cazului familiei Bodnariu si Romania se va implica pentru a-i sprijini pe membrii familiei, in calitate de cetateni romani, in rezolvarea situatiei copiilor lor. Ciolos face apel la tratarea cu atentie a cazului Bodnariu, intru-cat este unul sensibil, potrivit purtatorului de cuvant Dan Suciu.

"Recursul acestei decizii (n.r. copiii familiei Bodnariu  sa fie plasati in grija altor familii) nu s-a fixat inca.

Prim-ministrul si-a manifestat interesul pentru acest subiect si va fi manifestat la toate nivelurile relatiei cu Norvegia.

In cursul acestei zile va avea loc o intalnire cu familia Bodnariu, ambasadorul Romaniei in Norvegia si cu noul avocat desemnat din oficiu pentru a vedea pasii urmatori care pot fi facuti.

Romania intelege ca este o ancheta in curs, respectam pe deplin acest demers, dar speram sa fim informati cat mai curand despre mersul ei. Premierul va urmari personal acest caz si evolutia acestui caz.

In cursul zilei de ieri, ministrul de externe a avut discutii cu unchiul copiilor Bodnariu din Romania si s-a reiterat disponibilitatea de sprijin. Astfel de intalniri vor avea loc regulat. MAE va mentine un dialog constant cu Norvegia si va face toate demersurile diplomatice. Partea romana intelege si dorinta de intimitate a familiei dar si legislatia din Norvegia.

Cazul va fi urmarit cu cea mai mare atentie de la nivelul prim-ministrului si va avea o implicare activa la solicitarea familiei Bodnariu, in calitatea lor de cetateni romani", a precizat Dan Suciu intr-o declaratie de presa.

Acesta a mai precizat ca a existat o intalnire intre ambasadorul Romaniei in Norvegia si reprezentanti ai ministerului si Protectie Copilului pentru a discuta despre situagtia familiei Bodnariu. Intalnirea fusese solicitata de partea romana inca din noiembrie, dar a fost aprobata abia acum.

Vezi și: Cazul Bodnariu explicat de George Alexander, director de gradinita în Oslo

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.