Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciorbea cere un sediu nou pentru Avocatul Poporului

avocatul-poporului-110547-1

Avocatul Poporului (AP), Victor Ciorbea, a sustinut luni ca sediul institutiei este insuficient si impropriu desfasurarii activitatii.

'O problema stringenta, ramasa nerezolvata, a carei solutionare consider ca este absolut necesara în anul 2015, se refera la atribuirea unui sediu pentru institutia Avocatul Poporului. Aceasta deoarece actualul sediu este insuficient si impropriu desfasurarii activitatii de catre personalul existent. Urgenta solutionarii acestei cerinte este cu atât mai mare în conditiile înfiintarii noului domeniu privind prevenirea torturii', a declarat Victor Ciorbea, potrivit unui comunicat al AP.
În alta ordine de idei, el a semnalat ca în mandatul lui nu a facut decât sa continue o practica deja existenta, aceea de a nu implica AP în controlul de constitutionalitate a legilor sau ordonantelor de urgenta ale Guvernului, care au un pronuntat caracter politic sau electoral.
Ciorbea a mentionat ca si în 2014 institutia Avocatul Poporului si-a îndeplinit rolul de aparator al drepturilor si libertatilor persoanelor fizice în raport cu autoritatile publice si a desfasurat, în acest scop, o activitate sustinuta.
Potrivit acestuia, crearea domeniului privind prevenirea torturii în locurile de detentie a constituit un demers extrem de important în procesul de îmbunatatire a activitatii AP ca aparator al drepturilor omului, însa nu cel din urma si nu cel mai greu pas.
'Urgenta demararii activitatii de prevenire a torturii în locurile de detentie a impus, pe parcursul lunilor ce au urmat, o serie de masuri pregatitoare, menite sa asigure constituirea si functionarea viitoarelor structuri. În consecinta au fost realizate numeroase întâlniri cu colegiile de specialisti (medici, psihologi, asistenti sociali, sociologi etc.) si cu organizatiile neguvernamentale, în vederea selectarii colaboratorilor externi ai institutiei, care împreuna cu reprezentantii institutiei Avocatul Poporului vor pune în practica noile atributii conferite prin lege institutiei, între care efectuarea de vizite anuntate sau inopinate în locurile de detentie, într-o structura tripartita: Reprezentanti ai Avocatului Poporului - specialisti - reprezentanti ai ONG-urilor', a declarat Victor Ciorbea.
El a afirmat ca activitatea institutiei AP a continuat în ritm sustinut si în 2014, inclusiv în cadrul celor patru domenii de specialitate deja existente, precum si prin activitatea colectivului de contencios constitutional si recurs în interesul legii.
'Astfel, a fost intensificat contactul direct cu cetatenii, prin rezolvarea nemijlocita a petitiilor depuse de cetateni, cresterea numarului de anchete efectuate si a rolului audientelor, inclusiv a celor acordate de Avocatul Poporului si adjunctii acestuia', a spus Ciorbea, conform sursei citate.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.