Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian Ciucu cere schimbarea legislației, ca bugetarii să POATĂ FI DEMIȘI mai ușor: Te sfidează

bugetari

Primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), reclamă faptul că funcţia publică este „osificată” şi că există, în rândul funcţionarilor, oameni care nu îşi îndeplinesc atribuţiile având conştiinţa faptului că nu li se poate întâmpla nimic. „Eşti în momentul în care funcţionarul este prea puternic şi te sfidează pe tine, ca politician”, este de părere Ciprian Ciucu.

„Funcţia publică, aşa cum este acuma, este făcută de funcţionari pentru funcţionari. De foarte multe ori, primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene şi miniştrii sunt cu mâinile legate, pentru că s-a osificat funcţia publică”, afirmă fostul preşedinte al ANFP în emisiunea Insider Politic difuzată duminică de Prima Tv.

Ciucu este de părere că trebuie modificată legislaţia în acest sens.

„Ar fi un moment excelent în care ar trebui să fie flexibilizată funcţia publică. Trebuie să schimbăm Codul Administrativ. Nu mai suntem în paradigma de acum 20 de ani în care voiai cu orice preţ să protejezi şi să ai stabilitate în funcţie, să protejezi funcţionarul. Eşti în momentul în care funcţionarul este prea puternic şi te sfidează pe tine, ca politician. Tu te duci în alegeri, câştigi. Câştigi alegeri şi ştiu ... fosta mea colegă, doamna Alexandru, mi-a zis că un funcţionar i-a râs o dată în nas şi i-a zis: «Aşa, şi?». Cum adică aşa şi? Şi atunci nu totdeauna eşti cu mănuşi, dacă nu poţi să te înţelegi pentru că sunt oameni care sunt acolo de 10, 15, 20 de ani pe funcţie, au relaţii de putere, de multe ori au interese economice, de multe ori sunt mai puternici într-un sistem decât un secretar de stat care este tranzitoriul pentru câteva luni sau pentru un an”, adaugă Ciucu.

El susţine că primarul general al Capitalei se află „în această capcană”, în care funcţionari pe care îi are în subordine nu fac ceea ce trebuie făcut. Şi despre predecesorul său la primăria sectorului 6, Gabriel Mutu, Ciprian Ciucu spune că a avut o problemă în ceea ce priveşte relaţia cu funcţionarii din Primărie, actualul primar spunând că acum descoperă lucruri petrecute în perioada fostului edil despre care spune că este convins că acesta nu a ştiut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.