Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian Constantin Șerban: Intrarea în vacanță aduce copiilor posibilitatea realizării 'Contului individual de economii - Junior Centenar (gROwth)'

Ciprian Serban/ Facebook
Ciprian Serban

,,Încheierea anului școlar vine atât cu bucuria timpului liber, dar și cu posibilitatea formării continue prin participarea la școli de vară, iar un exemplu în acest sens este «Şcoala Curioşilor» care va avea loc în perioada 8-13 iulie, la Palatul Copiilor din Piatra Neamţ. În plus, intrarea în vacanță aduce copiilor posibilitatea realizării «Contului individual de economii - Junior Centenar (gROwth)»”, a declarat marți, 18 iunie, deputatul nemțean Ciprian-Constantin Șerban.

,,La finalul săptămânii trecute a avut loc încheierea anului școlar. Momentul solemn al festivității de premiere este întotdeauna special pentru elevi, întrucât încununează rezultatele din timpul anului la învățătură, dar totodată anunță mult așteptata vacanță de aproximativ 3 luni, în care tinerii pot îmbina utilul cu plăcutul, pot merge în drumeții și la școli de vară, urmând ca pe 9 septembrie să revină pe băncile școlii pentru anul școlar 2019-2020.

După 34 de săptămâni de cursuri, copiii revin acasă, urmând să se bucure de vară în mediul lor familial, dar și prin activități formative în cadrul taberelor și școlilor de vară, așa cum este a patra ediţie a manifestării “Şcoala Curioşilor”, ce va avea loc în perioada 8-13 iulie, la Palatul Copiilor din Piatra Neamţ. Evenimentul este de mare interes pentru școlari, aducând în fața elevilor din clasele IV-VII prezentări și perspective diferite din domeniul științelor. Evenimentul va fi organizat de Asociaţia Secular – Umanistă din România, printr-un proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow.

Citește si: Ludovic Orban, anunț BOMBĂ: deschide larg ușa PNL pentru parlamentarii PSD și ALDE, dacă votează moțiunea de cenzură

Manifestarea educativă «Şcoala Curioşilor» va avea 60 de locuri disponibile pentru elevi, cărora le vor fi împărtășite cunoștințe din domenii precum educație, sănătate, mediu, societate și cultură, de către studenți, cercetători și oameni de știință. Evenimentul are deja o tradiție și putem spune că este de apreciat pentru capacitatea sa formativă, oferind școlarilor introduceri în diverse domenii științifice, prin ateliere interactive și proiecții de filme documentare. Apreciem în mod deosebit implicarea tuturor celor care fac posibilă această școală de vară la Piatra Neamț și suntem convinși că astfel de preocupări îi pot ajuta pe copii în formarea lor culturală. Tematicile vor varia de la biologie, ecologie, chimie, matematică, geografie, la astronomie și paleoantropologie, iar această varietate putem spune că este potrivită pentru a hrăni curiozitatea celor mici și a le oferi premise în preocupările lor de vară“, a mai arătat deputatul social-democrat.

Ciprian-Constantin Șerban a concluzionat: ,,Pe lângă intrarea în vacanță și perioada de debut a programelor educative de vară, putem spune că cei mici au încă un motiv de bucurie, dar și părinții lor, întrucât  programul  «gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar» este deja aplicabil având în vedere că în 5 iunie Curtea Constituţională a respins, cu majoritate de voturi, drept neîntemeiată obiecţia de neconstituţionalitate asupra Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.104/2018. Investiția în tineri va aduce cu certitudine perspective de viitor țării noastre, iar prin ceea ce facem demonstrăm că atât prin Programul gROwth, cât și prin alte măsuri, contribuim la dezvoltarea copiilor, prin sustenabilitate în procesul de educare continuă începând cu o vârstă fragedă, pentru ca la vârsta de 18 ani fiecare copil să aibă asigurat un surplus financiar care să faciliteze studiile universitare. Tinerii sunt și vor fi în atenția programelor noastre de guvernare, iar sprijinirea pregătirii lor profesionale va asigura României continuitate în ceea ce privește resursa umană și dezvoltarea“.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.