Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian Deac este vedeta lui CFR Cluj (presa italiană)

CFR Cluj
Ciprian Deac

Ciprian Deac este vedeta lui CFR Cluj, iar antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, este un nume cunoscut în fotbalul italian, scrie site-ul TuttoMercatoWeb după ce tragerea la sorţi a decis că echipa ardeleană o va întâlni pe Lazio Roma în barajul pentru calificarea în optimile de finală ale Europa Conference League, anunță Agerpres.

"CFR Cluj la Roma este acum un obicei. În istoria sa, campioana României a înfruntat-o de trei ori pe AS Roma, în timp ce împotriva lui Lazio va fi al doilea duel după cel din faza grupelor Europa League 2019/20", notează TuttoMercattoWeb. Atunci, CFR a câştigat acasă cu 2-1, iar Lazio s-a impus cu 1-0 la Roma.

"Echipa a rămas în urmă în campionat, unde este doar pe locul patru, la 12 puncte de liderul Farul (cu trei meciuri mai puţin disputate - n. r.). În Europa a cunoscut în câteva luni o dublă retrogradare: eliminată în iulie din Liga Campionilor de Piunik Erevan, a coborât direct în Conference League unde a încheiat pe locul doi, eliminînd-o pe mai bine cotata Slavia Praga şi încheind după Sivasspor. Multe nume cunoscute în fotbalul italian, de la Simone Scuffet la Ibrahima Mbaye, de la Jean-Claude Billong la Ze Gomes, de la Cephas Malele până la tehnicianul Dan Petrescu", scrie site-ul citat.

"Vedeta: La 36 de ani Ciprian Deac rămâne cel mai important jucător. 3 goluri şi 5 assist-uri în campionat în acest sezon, a marcat şi contra Slaviei Praga în faza grupelor. Lazio l-a cunoscut deja în 2019, la meciul pierdut în Transilvania după golul înscris de el din penalty. De fapt, un simbol al lui CFR Cluj cu peste 400 de prezenţe", comentează TMW.

"Revelaţia: Claudiu Petrila este tânărul care urcă. Extremă dreapta sau stânga în funcţie de necesităţi, tocmai a împlinit astăzi 22 de ani şi este în naţionala Under 21. Nu întotdeauna titular, Petrescu preferă să-l introducă în timpul meciului pentru a profita de viteza şi agilitatea sa împotriva unor adversari mai obosiţi", adaugă site-ul citat.

Despre tehnicianul lui CFR, TuttoMercatoWeb a scris: "Dan Petrescu este binecunoscut în fotbalul nostru pentru parcursul său de la începutul anilor '90 la Foggia şi Genoa. Şi-a câştigat o reputaţie de antrenor câştigând un campionat cu Unirea Urziceni şi patru cu CFR Cluj, unde este la al treilea mandat. Preferă o aşezare 4-3-3 dar modulul variază în funcţie de adversar. Nu de puţine ori a trecut la 4-2-3-1 sau la mai clasicul 4-4-2."

Partida din prima manşă a barajului va avea loc pe 16 februarie, la Roma, pe Stadio Olimpico, iar meciul revanşă se va disputa în data de 23 februarie, la Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.