Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cipru a eliminat TVA la produsele alimentare de bază

Cipru

Cipru a eliminat TVA la produsele alimentare de bază

În aprilie, inflația în Cipru a scăzut la 3,8% pe bază anuală, dar prețurile de consum ale multor produse rămân ridicate.

În Cipru, prețurile de consum a peste 1.700 de bunuri au scăzut săptămâna trecută, relatează Euronews.

Acest lucru se datorează deciziei guvernului de a elimina TVA-ul pentru o gamă largă de produse de bază, precum pâinea, laptele, ouăle și articolele de igienă personală.

Ministrul cipriot de Finanțe, Makis Keravnos, a declarat pentru "Euronews" că măsura - prevăzută inițial pentru șase luni - ar putea fi prelungită, dacă va fi necesar.

"În încercarea de a aduce o relaxare familiilor, în special celor mai vulnerabile, am decis să eliminăm TVA-ul pentru o serie de bunuri, pe care consumatorii le folosesc zilnic. Măsura va avea o durată de șase luni: prevedem să reducă inflația și prețurile, în orice caz vom rezuma situația după șase luni, pentru a decide dacă este nevoie de extinderea prevederii".

În aprilie, inflația în Cipru a scăzut la 3,8% față de anul trecut, dar prețurile de consum la multe produse, în special la alimente, rămân ridicate.

Ministerul de Finanțe lucrează la o aplicație mobilă, care va permite consumatorilor să urmărească prețurile diferitelor supermarketuri în timp real și să aleagă locul cel mai convenabil pentru cumpărături.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.