Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cipru a pierdut peste 1 miliard de euro din cauza sancțiunilor anti-ruse (ambasador rus)

cipru

Cipru a pierdut peste 1 miliard de euro din cauza aderării la sancțiunile împotriva Rusiei, a declarat ambasadorul Rusiei în această țară, Murat Ziazikov, într-un interviu acordat publicaţiei "Rossiiskaia Gazeta".

Diplomatul rus a subliniat că Cipru a fost vizitat cu 800.000 de turiști ruși mai puţin din cauza închiderii cerurilor aeronavelor rusești, iar turismul este una dintre principalele surse de venit pentru bugetul țării.

"Conform serviciului de statistică al republicii, cheltuielile unui turist în 2022 s-au ridicat la 88 de euro pe zi (deși rușii, datorită "sufletului" lor larg de rus, au cheltuit mult mai mult)" - a spus ambasadorul.

Potrivit afirmaţiilor lui Ziazikov, cu o durată medie de vacanță de 14 zile, bugetul Ciprului a pierdut peste 1 miliard de euro din cauza absenței turiştilor ruși.

În iunie, Asociația Turoperatorilor din Rusia a anunţat că autoritățile UE au decis să digitalizeze nu doar vizele Schengen, ci și cele pe care le primesc turiștii pentru a vizita Cipru, Bulgaria și România. S-a subliniat că schimbările vor avea loc treptat. În special, schimbarea formatului vizelor Schengen va dura cel puțin șapte ani.

Înainte de aceasta, ministrul de finanțe al Ciprului, Makis Keravnos, a recunoscut că economia țării a pierdut venituri importante din cauza reducerii semnificative a fluxului de turiști ruși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.