Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cipru şi Grecia au somat Administraţia Recep Tayyip Erdogan să revină asupra deciziei de redeschidere a unei staţiuni estivale în Republica Turcă a Ciprul

iBalkan.net
cipru

Republica Cipru şi Grecia au somat, joi, Administraţia Recep Tayyip Erdogan să revină asupra deciziei de redeschidere a unei staţiuni estivale în Republica Turcă a Ciprului de Nord, o entitate turcă nerecunoscută la nivel internaţional, informează agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

Presa turcă a relatat joi dimineaţă că autorităţile turce din nordul Insulei Cipru au decis redeschiderea zonei de plajă în staţiunea Varosha, situată în apropierea oraşului Famagusta.

Ersin Tatar, premierul Republicii Turce a Ciprului de Nord, o entitate nerecunoscută pe plan internaţional, a anunţat decizia împreună cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a exprimat speranţa că va fi redeschisă întreaga staţiune.

Guvernul Republicii Cipru a anunţat că va sesiza Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, iar Rusia a catalogat decizia drept inacceptabilă.

"Turcia trebuie să facă un pas înapoi", a reacţionat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena, avertizând că va sesiza Uniunea Europeană.

Relaţiile Turciei cu Grecia şi Republica Cipru sunt tensionate din cauza activităţilor turce de explorare pentru depistarea zăcămintelor de hidrocarburi în zone disputate din estul Mării Mediterane. Uniunea Europeană a avertizat că ar putea impune sancţiuni Turciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.