Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul mondial de cipuri investește TREI MILIARDE de dolari ca să crească producția: Este criză mondială, iar multe uzine auto s-au oprit

TV8
cipuri

Consiliul de Administraţie al Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) a aprobat majorarea cheltuielilor cu 2,89 miliarde de dolari pentru a spori capacitatea, a anunţat cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume, transmite Reuters.

Compania răspunde astfel deficitului global de semiconductori care afectează în mod special producătorii auto, scrie agerpres.ro.

Board-ul a aprobat cheltuielile "în scopul instalării unor capacităţi tehnologie avansate", se arată în comunicatul firmei din Taiwan, care nu oferă informaţii suplimentare.

TSMC, printre clienţii căreia se află giganţii americani Apple Inc şi Qualcomm Inc, a dat asigurări că lucrează din greu la majorarea productivităţii şi reducerea deficitului de cipuri pe plan mondial, dar problemele de furnizare vor continua probabil şi în 2022.

TSMC a anunţat luna aceasta că intenţionează să investească 100 de miliarde de dolari în următorii trei ani pentru a-şi creşte capacitatea la fabricile unde sunt produse cipuri.

Rolul central al Taiwanului în producerea de cipuri a ieşit în evidenţă în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), când s-a înregistrat o creştere semnificativă a cererii de cipuri din partea companiilor care produc smartphone-uri, sisteme de jocuri video şi alte dispozitive tech. De această cerere beneficiază firme ca TSMC. Anul acesta, titlurile TSMC au urcat cu aproape 10%, iar capitalizarea sa bursieră se situează la aproximativ 542 miliarde dolari. În mai, compania anunţase că intenţionează să construiască propria sa fabrică în Arizona, SUA, de 12 miliarde dolari.

Guvernele şi companiile străine fac de asemenea presiuni asupra Taiwanului să rezolve criza de cipuri pentru industria auto. Producătorii auto din întreaga lume, printre care Renault, Ford Motor, Subaru Corp, Toyota Motor Corp, Volkswagen AG, Nissan Motor şi Fiat Chrysler, închid liniile de asamblare din cauza lipsei de cipuri pentru industria auto.

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.