Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIRC MONSTRU în Australia, din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală din Parlament: aleșii NU vor mai avea imunitate pentru acestea

romaniatv.net
hartuire sexuala

Parlamentarii australieni vor trebui să se supună de acum reglementărilor privind hărţuirea sexuală la locul de muncă, a anunţat joi guvernul conservator, care încearcă să aplaneze furia opiniei publice după acuzaţiile de agresiune sexuală din legislativ, relatează AFP, conform Agerpres.

 

Premierul Scott Morrison a spus că guvernul său va revizui legislaţia privind discriminarea sexuală pentru ca parlamentarii, magistraţii şi funcţionarii să poată fi traşi la răspundere în cazul în care îşi hărţuiesc colegii la locul de muncă.

"Pe cât posibil, trebuie să punem pe toată lumea pe picior de egalitate", a declarat Morrison presei la Canberra.

Parlamentarii, judecătorii şi funcţionarii beneficiază în prezent de imunitate în materie de hărţuire la locul de muncă, deşi pot fi supuşi unor anchete penale în caz de agresiune sexuală.

Decizia vine după un raport intitulat ''Respect@Work' ('Respect la locul de muncă') publicat anul trecut în urma unei anchete privind hărţuirea sexuală. Hotărârea vine de asemenea la câteva săptămâni după două cazuri răsunătoare în care au fost implicaţi doi miniştri şi care au fragilizat guvernul.

O fostă angajată a guvernului a afirmat că a fost violată în 2019 de un coleg în biroul din parlament al unui ministru, în timp ce principalul consilier juridic al guvernului a dezvăluit că el este ministrul acuzat de viol în 1988 de o adolescentă cu care studia.

Numeroase voci denunţă de mult timp cultura sexistă a clasei politice australiene.

Michaelia Cash, care l-a înlocuit săptămâna trecută pe cel mai înalt responsabil juridic al guvernului, a spus că printre schimbările legislative se numără şi faptul că hărţuirea sexuală la locul de muncă va fi considerată de acum o "faptă gravă" şi poate fi un motiv valabil de concediere.

Guvernul intenţionează de asemenea să prelungească perioada în care o victimă poate semnala un incident de la şase luni la doi ani, a adăugat ea.

Morrison a fost puternic criticat pentru că nu a dat curs celor 55 de recomandări cuprinse în ianuarie 2020 în raportul 'Respect@Work'.

Premierul a respins joi aceste critici, afirmând că guvernul s-a angajat deja să finanţeze mai multe recomandări pe care le-a considerat prioritare.

"Anul trecut, ne-am concentrat pe aceste nevoi extrem de urgente pentru a proteja femeile într-un moment în care ele erau extrem de vulnerabile din cauza COVID-19", a subliniat el, salutând faptul că de acum poate aborda aceste probleme pe termen mai lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.