Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIRC MONSTRU la Timișoara - USR SOMEAZĂ PNL să îl excludă pe Nicolae Robu, după ce acesta a jignit trei intelectuali

Pressalert.ro
Nicolae Robu Live functionara

Nicolae Robu, fost primar al Timișoarei, e din  nou în centrul unui scandal monstru. Acum câteva zile, într-o postare pe Facebook, acesta îi jignea pe Marcel Tolcea, Vasile Popovici și Daniel Vighi, scriitori și intelectuali reputați ai orașului. Cunoscuți ca apropiați ai taberei USR, cei trei au fost descriși de Robu ca fiind nulități. Reacțiile vehemente nu au întârziat să apară, ieșirea fostului edil fiind taxată din toate mediile. USR Timiș a plusat și cere PNL să îl excludă pe Robu.

"Stimați jurnaliști,

Grupul consilierilor locali ai USRPLUS cere PNL Timișoara să se delimiteze fără echivoc de insultele adresate unor intelectuali publici reputați de către fostul primar Nicolae Robu, membru al partidului.

 

Daniel Vighi, Vasile Popovici, Marcel Tolcea și Corina Șuteu au făcut cunoscută cultura Timișoarei, respectiv a României, în lume și au fost, dintotdeauna, repere de verticalitate morală și de claritate a principiilor democratice, împreună cu mulți alți scriitori, eseiști, profesori și artiști.

 

Primii trei au contribuit la crearea, în Timișoara, a unui spațiu de dezbatere viu, sunt profund atașați valorilor Revoluției și orașului, de libertate, progres și multiculturalitate. Iar Corina Șuteu, fost ministru al Culturii, cea care a demarat procedura de înscriere a sitului Roșia Montana în patrimoniul UNESCO, este unul dintre cei mai performanți manageri culturali ai României și suntem mândri că e o susținătoare a Timișoarei Capitală Culturală.

 

Modul în care aceștia sunt defăimați de fostul primar al Timișoarei este sub demnitatea acestui oraș care-și cunoaște și drumul și valorile.

 

PNL Timișoara are datoria să se disocieze public de discursul josnic, sub normele unei comunități civilizate, al fostului primar și să-l excludă din partid", transmite USR.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.