Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 1.100 de migranţi salvaţi joi, din Marea Mediterană

evz.ro
imigranti egee

Circa 1.100 de migranţi au fost salvaţi joi în cursul mai multor operaţiuni în Mediterana centrală, ceea ce duce la aproape 2.500 numărul persoanelor recuperate din mijlocul mării în ultimele trei zile, a anunţat garda de coastă italiană, preluată de AFP.

Potrivit unui comunicat al acesteia, cei aproximativ 1.100 de migranţi se aflau la bordul a opt bărci pneumatice şi al unei mici ambarcaţiuni, pentru salvarea lor fiind necesare nouă operaţiuni diferite.

Citește și: Berlusconi a scos la licitaţie un prânz cu el: Va dona banii pentru repararea pagubelor cutremurelor

La acţiunea de salvare au luat parte mai multe nave ale gărzii de coastă italiene, o unitate britanică şi o alta norvegiană, precum şi vase comerciale şi organizaţii non-guvernamentale.

La şase ani de la răsturnarea de la putere a lui Muammar Gaddafi, Libia este în continuare scufundată în haos, iar ţara a devenit o placă turnantă pentru imigraţia ilegală spre Europa. Traficanţii de persoane organizează plecări, în general din vestul ţării, cu destinaţia Italia, situată la numai 300 de kilometri, anunță Agerpres.

Italia şi Libia au semnat recent un acord care prevede întărirea frontierelor lor, pentru a se ajunge, cu ajutorul Uniunii Europene, la oprirea fluxurilor migratorii dinspre Africa de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.