Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 10 tone de deşeuri, oprite să intre în ţară la Nădlac II

deseuri periculoase

Un transport de circa 10 tone de deşeuri provenite din Olanda a fost oprit să intre în ţară la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, informează, luni, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, şoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, astfel că autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în data de 04.02.2024, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă second-hand, de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Protecţiei Consumatorului Arad. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 9.600 kg de deşeuri, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", arată sursa citată.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.