Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 1.000 de prizonieri palestinieni din Israel vor intra în greva foamei

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Aproximativ 1.000 de prizonieri palestinieni aflați în Israel vor intra în greva foamei în semn de protest față de condițiile de detenție, potrivit presei palestiniene.

Amenințarea apare în condițiile în care Israelul a înăsprit restricțiile în urma unei evadări dramatice din închisoare a șase deținuți în septembrie anul trecut. Miercuri, un prizonier important a pus capăt unei greve a foamei de șase luni, în urma unui acord cu autoritățile, conform Mediafax.

Palestinienii consideră că prizonierii deținuți de Israel reprezintă una dintre problemele lor principale. Potrivit oficialilor palestinieni, în închisorile israeliene se află aproximativ 4.500 de palestinieni. Aproximativ 700 dintre ei sunt deținuți fără acuzații în cadrul a ceea ce se numește detenție administrativă.

Israelul susține că măsura este necesară pentru securitatea sa, dar grupurile pentru libertăți civile spun că această practică reprezintă o încălcare a drepturilor omului.

Șeful comitetului prizonierilor din cadrul Autorității Palestiniene a declarat că alți 1.000 de deținuți se vor alătura grevei foamei dacă cererile prizonierilor nu vor fi îndeplinite.

Agenția oficială de știri palestiniană, Wafa, a anunțat că acțiunea a fost o reluare a grevei foamei amânată în martie, după ce s-a ajuns la un acord între deținuți și serviciul penitenciar. Deținuții au acuzat serviciul penitenciar că a încercat să revină asupra înțelegerii.

Prizonierii palestinieni au organizat periodic sau au amenințat cu greve ale foamei ca tactică de presiune asupra autorităților israeliene pentru a le îmbunătăți condițiile. Aceștia spun că condițiile s-au înrăutățit de când șase palestinieni au fost capturați după ce au ieșit printr-un tunel dintr-o închisoare de înaltă securitate în septembrie anul trecut și au fugit timp de aproape două săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.