Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 15.000 de locuitori, evacuaţi din cauza unei bombe din Al Doilea Război Mondial, în Germania

bomba

Operaţiunea de dezamorsare a unei bombe din Al Doilea Război Mondial, descoperită pe un şantier dintr-o zonă rezidenţială a oraşului Chemnitz, situat în estul Germaniei, va conduce vineri la evacuarea a 15.000 de locuitori de pe o rază de o mie de metri, informează joi EFE. potrivit Agerpres.

Autorităţile locale au precizat într-un comunicat emis joi că în urma consultării tuturor părţilor implicate şi după "o evaluare atentă a opţiunilor limitate" ca urmare a pandemiei de coronavirus, evacuarea va începe vineri, la ora locală 06:00 (05:00 GMT).

Administraţia oraşului a solicitat tuturor locuitorilor afectaţi să îşi organizeze personal cazarea temporară, adăugând că, în cazul celor care nu găsesc un adăpost alternativ, autorităţile vor furniza pe tot parcursul zilei informaţii cu privire la opţiunile posibile.

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

Potrivit comunicatului, persoanele afectate sunt rugate să părăsească perimetrul cât mai curând posibil deoarece dezamorsarea bombei de aviaţie, de 250 de kilograme şi de fabricaţie americană, poate începe numai după ce zona vizată a fost evacuată.

"Prin urmare, rapiditatea operaţiunii depinde în mare măsură de participarea persoanelor afectate de evacuare", a reamintit conducerea oraşului, adăugând că nu se poate preciza deocamdată când va fi posibilă revenirea locuitorilor la casele lor.

Totodată, şcolile, grădiniţele, creşele, policlinicile, companiile şi furnizorii de servicii trebuie să îşi întrerupă activitatea pe parcursul operaţiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.