Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 6.000 de persoane fost evacuate după ce ploile torenţiale au lovit sudul Japoniei

captură video
Iordania, inundații

Circa 6.000 de persoane au primit ordin să îşi evacueze luni casele, după ce ploile torenţiale au lovit sudul Japoniei, au informat autorităţile, citate de dpa.

Agenţia meteorologică niponă a avertizat asupra producerii unor alunecări de teren şi a ieşirii râurilor din matcă pe insula sudică Kyushu, în contextul în care ploile abundente sunt prognozate să continue în regiune.

Autorităţile au emis un ordin de evacuare pentru circa 6.000 de rezidenţi ai oraşului Ichikikushikino din prefectura Kagoshima.

Meteorologii au prognozat până la 200 de milimetri de precipitaţii pentru sudul insulei Kyushu şi până la 100 de milimetri pentru nordul insulei, pentru insula sud-vestică Shikoku şi pentru regiunea Kinki (de pe insula Honshu) până marţi dimineaţa, potrivit Agenţiei meteorologice nipone.

Cu un an în urmă, ploile torenţiale care s-au abătut asupra vestului Japoniei au provocat inundaţii şi alunecări de teren, soldându-se cu moartea a peste 220 de persoane - cel mai mare număr de decese în ultimele trei decenii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.