Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 6.000 de candidaţi înscrişi la Şcolile de Agenţi de la Câmpina şi Cluj-Napoca

www.romaniatv.net
studenți școala de poliție

Aproximativ 6.000 de candidaţi s-au înscris pentru examenul de admitere în cele două unităţi de învăţământ preuniversitar ale Poliţiei Române - Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca.

"Pe cele 1.340 de posturi scoase la concurs în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" - Câmpina, s-au înscris 4.779 de candidaţi, iar pe cele 300 de posturi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" - Cluj-Napoca, s-au înscris 1.212 candidaţi", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, luni, AGERPRES.

Pentru dosarul de recrutare, candidaţii trebuie să depună documentele solicitate până la 24 noiembrie 2023.

Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează în conformitate cu Dispoziţia directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuţii de recrutare.

Examenele vor consta în evaluarea cunoştinţelor teoretice şi evaluarea performanţei fizice.

Proba de evaluare a performanţei fizice va avea loc în perioada 7-13 decembrie, candidaţii fiind repartizaţi pe centre zonale pentru susţinerea probei eliminatorii, în funcţie de arondare, astfel:

* Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" - pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea.

* Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina - pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea.

* Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca - pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu.

* Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea - pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş.

* Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani - pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea.

* Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni - pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.

"Evaluarea performanţei fizice se susţine, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, potrivit arondării, repartizarea acestora fiind în sarcina unităţii de învăţământ pentru care au optat. Planificarea şi afişarea pe site-ul oficial se realizează de către centrul zonal", arată sursa citată.

Proba de evaluare a cunoştinţelor are loc pe 16 decembrie, la unităţile de învăţământ pentru care au optat, de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice.

Proba pentru evaluarea cunoştinţelor cuprinde subiecte la disciplinele: limba română, limbă străină (engleză sau franceză), legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne şi a instituţiilor guvernamentale, educaţie civică şi cetăţenească.

De asemenea, se va evalua capacitatea de analiză şi sinteză, precum şi raţionamentul logic. Tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor se publică pe site-ul unităţilor de învăţământ.

Lista provizorie cu rezultatele obţinute de candidaţi la probele de concurs se aduce la cunoştinţa candidaţilor prin postare pe site-ul oficial al unităţilor de învăţământ pentru care au optat candidaţii, până la 17 decembrie 2023, ora 10,00.

"Contestaţiile se transmit online la adresa e-mail a unităţii de învăţământ, în termen de 24 de ore de la postarea listei provizorii cu rezultatele obţinute de candidaţi la probele de concurs, urmând să fie soluţionate în 48 de ore de la expirarea termenului de depunere", precizează IGPR.

Examinarea medicală se va realiza după organizarea probei scrise, în perioada 20 decembrie 2023 - 25 ianuarie 2024, pentru candidaţii care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 2 februarie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.