Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 650.000 de persoane sunt afectate de inundaţiile înregistrate în Bangladesh

www.operationworld.org
Bangladesh

Circa 650.000 de persoane au fost afectate de inundaţiile înregistrate în 13 districte nordice şi nord-estice din Bangladesh, a informat miercuri guvernul acestei ţări, citat de DPA. Ploile puternice au provocat inundaţii de la începutul lunii şi sunt prognozate să continue în următoarele câteva zile, a anunţat Departamentul meteorologic din această ţară din Asia de Sud.

Inundaţii au avut loc în zone situate la mare altitudine din India, China, Nepal şi Bhutan în acest an, Bangladeshul figurând printre statele care urmau să fie afectate de inundaţii, potrivit prognozelor - după cum a indicat jurnaliştilor ministrul pentru gestionarea dezastrelor, Mofazzal Hossain Chowdhury. Inundaţiile rapide reprezintă un fenomen comun în Bangladesh, unde relieful, bogat în râuri şi cursuri de apă, este situat relativ aproape de nivelul mării.

Potrivit Centrului de prognoză şi avertizare în caz de inundaţii (FFWC), nivelul apelor în 63 de staţii hidrometrice a înregistrat o creştere, în timp ce în alte 20 de staţii a fost constatată o scădere, conform Agerpres. Se aşteaptă ca debitul râurilor Brahmaputra-Jamuna şi Ganges-Padma să continue să crească în următoarele 48 de ore, conform FFWC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.