Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa o sută de copii din Galați au participat la un flashmob dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități

Inquam Photos / Octav Ganea
flashmob Piata Victoriei 5

Circa o sută de copii din Galați au participat la un flashmob dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. Evenimentul a avut loc în parcarea unui supermarket, iar participanții au dansat și au fost filmați de o dronă aflată la mare înălțime.

Aproximativ 100 de copii au dansat, au purtat ochelari speciali, pregătiți de organizatori, și au cântat în parcarea unui supermarket din Galați. Evenimentul s-a adresat copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES).

„ este mesajul flashmob-ului. Ne dorim să activăm comunitatea, să semnalăm faptul că problema copiilor cu CES este una des întâlnită și să marcăm Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Flashmob-ul începe cu trei copii care dansează pe muzică tradițională românească, iar, la scurt timp, li se alătură, treptat, în horă, și alți copii de la școlile și grădinițele invitate, colegi și prieteni ai copiilor, copii din programele fundației. După momentul de dans, aducem efectiv la viață ceea ce presupune . Participanții primesc niște ochelari de carton în formă de inimă, iar toți cei care își pun acești ochelari își manifestă, cumva vizibil, legătura cu mesajul promovat de proiect. Ochelarii marchează punctul final al flashmob-ului nostru când toți cei prezenți îi pun pe nas și își ridica privirea spre cer unde se află o dronă care filmează tot evenimentul și strigă în cor: ”, au explicat organizatorii.

Citește și: Dezvăluiri şocante în SUA: Donald Trump ar fi trimis presei tabloid poze cu soţia sa dezbrăcată

Coordonatorul proiectului a spus că ideea organizării flashmob-ului a venit în condițiile în care în școli sunt numeroși copii cu cerințe educaționale speciale, dar care nu sunt diagnosticați ca atare.

„Scopul acțiunii noastre a fost să marcăm Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. O facem într-un mod inedit, prin acest flashmob. Noi ne adresăm copiilor, trebuie să fie integrați în școlile de masă. Sunt mulți copii declarați, sunt și mai mulți nedeclarați sau cu diagnostice greșite (...) Am mers în școli și am descoperit astfel de situații, de copii cu cerințe educaționale speciale. Sunt probleme, în unele cazuri părinții s-au coalizat, s-a ajuns la inspectorat pentru excluderea copiilor. Noi mergem în fiecare clasă”, a declarat Carmen Stoicu, coordonatorul proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.