Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa treizeci de state depun instrumentele de ratificare ale Acordului de la Paris

schimbari  climatice

Circa treizeci de state îşi vor confirma miercuri oficial adeziunea lor la Acordul de la Paris privind schimbările climatice, demers care va apropia acest document de intrarea sa efectivă în vigoare, a anunţat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite, relatează AFP.

Aceste ţări îşi vor prezenta instrumentele de ratificare cu prilejul Adunării Generale a ONU. Este vorba despre mai multe state latino-americane (Argentina, Brazilia, Mexic), precum şi de Singapore, Thailanda, Bangladesh şi Emiratele Arabe Unite.

Citește și: Avion militar sirian, prăbușit lângă Damasc

Franţa, care a încheiat procedura sa naţională de ratificare în luna iunie, va prezenta de asemenea miercuri la ONU un document. Autorităţile centrale franceze menţionează că vor depune instrumentele de ratificare într-un efort comun coordonat în cadrul Uniunii Europene.

Pentru UE, ratificarea unui asemenea acord internaţional presupune ca acest lucru să se facă atât la nivelul Uniunii, cât şi de către fiecare stat membru.

Ministrul francez al mediului şi preşedintă a COP21, Segolene Royal, a indicat luni pentru AFP că este optimistă privind intrarea în vigoare a acordului până la debutul conferinţei COP22 în Maroc la data de 7 noiembrie.

Noul preşedinte brazilian Michel Temer a reafirmat marţi de la tribuna Adunării Generale a ONU voinţa Braziliei de aplicare a prevederilor Acordului de la Paris. Brazilia este o putere în acest domeniu, cu un angajament fără compromis în favoarea protecţiei mediului înconjurător, a reafirmat preşedintele Michel Temer.

Pentru a intra în vigoare, Acordul de la Paris trebuie ratificat de 55 de state, care trebuie să totalizeze 55% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial. Până marţi, 29 de state au ratificat acordul, reprezentând 40% din emisiile la nivel global, conform Convenţiei-cadru a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice.

Acordul încheiat la Paris în decembrie 2015 prevede limitarea creşterii temperaturii mondiale la 2 grade Celsius faţă de nivelul din era preindustrială, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.