Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circuitul șpăgilor pentru ITP. Șoferii vasluieni trimiteau banii la RAR prin Fan Curier

Radu Pop
national.ro
itp

Tribunalul Vaslui a condamnat-o în 26 ianuarie pe o conducătoare auto, la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, după ce femeia a recunoscut că a trimis unor inspectori RAR sute de euro pentru a obține certificatul de ITP.

Anchetatorii au stabilit că șoferița a pus într-un plic 300 de euro și două certificate de înmatriculare, pe care l-a trimis prin Fan Curier unui inspector RAR din Bârlad, urmând ca, în schimbul banilor, acesta să ateste în mod nereal efectuarea inspecției tehnice periodice a două vehicule, conform adevărul.ro.

Femeia este doar una dintre zecile de persoane care au plătit pentru a obține ilegal ITP-ul prin intermediul unor inspectori RAR corupți de la Bârlad.

De altfel, ancheta DNA a scos la iveală corupția generalizată de la o stație atestată RAR din Bârlad, unde se crease o adevărată reţea prin intermediul căreia se asigurau, contra a diferite sume de bani, atestarea în mod nereal a efectuării inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor, fără ca vehiculele să fie prezente în staţia ITP. Fiecare șofer care trecea pe la ei plătea 150 de euro pentru fiecare vehicul care nu se afla în țară ca să primească ITP-ul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.