Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circulația este blocată pe mai multe drumuri naționale și județene din cauza apei și alunecărilor de teren

ISU
inundații

Circulația este blocată pe mai multe drumuri naționale și județene din cauza apei și alunecărilor de teren, ca urmare a ploilor din ultimele 24 de ore. Angajații MAI au ajutat la eliminarea apei în 14 localități afectate de inundații și au evacuat preventiv mai multe persoane, potrivit Mediafax.

„Conform centralizării​ realizate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI, s-a acționat în 14 localități din 6 județe (AG, DB, HD, HR, TR și VS), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, 97 beciuri/subsoluri, 62 curți, 70 fântâni, precum și pentru degajarea a 11 copaci căzuți pe carosabil, o casă și un autoturism. De asemenea, angajații MAI au acționat pentru evacuarea preventivă a persoanelor, în localitatea Croitori fiind evacuate preventiv la rude 3 persoane (2 adulți și 1 minor)”, informează Ministerul de Interne, printr-un comunicat de presă.

Citește și: Poliţiştii de frontieră din Calafat au descoperit trei sirieni ascunși printre cutii cu textile, într-un microbuz

Din cauza ploilor din ultimele 24 de ore, circulația rutieră este blocată din cauza apei, aluviunilor și alunecărilor de teren​ pe un drum național (DN 73D/AG) și un drum județean (DJ 203K/BZ), respectiv restricționată pe un drum național (DN 17A/SV) și 2 drumuri județene (DJ 205D/VN și DJ 609/TM). Circulația rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naționale (DN 51/TR, DN 6/TR și DN 5C/TR) și​ 2 drumuri județene (DJ 504/TR și DJ 506B/TR), mai arată sursa citată.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, ultimele avertizări cod galben și cod portocaliu ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate sunt valabile până luni, ora 03.00, respectiv duminică, la ora 21.00, pentru zona Moldovei, Dobrogea și Muntenia.

„Rămâne valabilă până la data de 11 iunie, ora 23.00 o informare meteorologică referitoare la manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. De asemenea, în ceea ce privește posibile scurgeri pe versanți, viituri rapide, precum și depășiri ale cotelor de apărare ale râurilor, sunt în vigoare coduri galbene și portocalii ce vizează majoritatea bazinelor hidrografice pe întreg teritoriul țării, inclusiv fluviul Dunărea”, mai informează MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.