Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circulară urgentă de la Kremlin pentru presa rusă: Nu concentrați atenția publicului pe durata operațiunii din Ucraina

45north
Putin semneaza

Kremlinul a cerut presei de stat și pro-guvernamentale din Rusia „să nu concentreze” atenția publicului pe durata războiului din Ucraina.

Cererea a fost transmisă în redacții în ajunul zilei de 3 iunie, când se fac 100 de zile de la începutul invaziei, potrivit publicației Meduza. Mai exact, instituțiile nu trebuie să precizeze că este a 100-a zi a războiului.

„Concentrarea pe date legate de război îi poate determina pe ruși să se gândească la obiectivele și succesul invaziei”, a declarat o sursă pentru Meduza.

Potrivit sursei citate, durata „operațiunii speciale” nu este indicată de ziarele pro-guvernamentale Komsomolskaya Pravda și Moskovsky Komsomolets, nici în relatările TASS, Ria Novosti, Russia Today sau în emisiunile Channel One și Russia 1.

„Când vorbim despre o dată rotundă, mereu apar întrebări: ce s-a realizat până la această dată? (...) Se pare că nu este aproape nimic de prezentat până la această dată. Putem spune că unele așezări au fost luate, dar numele lor nu spune nimic oamenilor. Este mult sau puțin? Obiectivele operațiunii sunt aproape atinse sau nu?”, a precizat aceeași sursă pentru Meduza.

Cererea Kremlinului are legătură și cu rezultatele unor sondaje de opinie, potrivit cărora mulți ruși cred că „operațiunea specială” a durat mult, iar aproape doidin cinci s-au declarat obosiți de știrile despre război.

„Până acum nu se știe despre obiectivele sale, cu excepția „denazificării” și „demilitarizării” Ucrainei. Oamenii nu înțeleg aceste cuvinte, dar văd că lupta durează de mult. Înainte de operațiune, li s-a spus că Ucraina este un stat slab. Dar acum se dovedește că este imposibil să-l învingi rapid”, a spus sursa care, potrivit Meduza, este apropiată de Kremlin.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a declarat că în opinia sa „operațiunea specială” nu se prelungește. „Asemenea operațiuni nu pot avea un calendar clar definit”, a spus el. Pskov nu a răspuns la întrebarea dacă Kremlinul a transmis instrucțiuni în redacții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.