Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cistectomie radicală cu neovezică ileală, realizată cu succes la SANADOR

dr. gingu

Cistectomia este intervenția chirurgicală prin care se îndepărtează, complet sau parțial, vezica urinară. Cistectomia radicală (totală) este indicată pentru tumorile vezicale maligne care infiltrează peretele vezical și este cea mai bună opțiune terapeutică, prevenind extinderea sau recurența cancerului și crescând șansele de supraviețuire.

După intervenția de cistectomie radicală, este necesară asigurarea unei noi căi de evacuare a urinei. Rezervorul vezical de substituție (neovezica) este una dintre cele mai recomandate soluții în acest caz, pentru că permite evacuarea urinară în condițiile de dinaintea intervenției chirurgicale. Soluția este însă condiționată de păstrarea uretrei și a aparatului sfincterian.

Toader a fost diagnosticat cu formațiune tumorală vezicală infiltrativă pentru care, la Spitalul Clinic SANADOR, s-a realizat o intervenție chirurgicală cu viză curativă: cistectomie radicală cu neovezică ileală. „În urmă cu un an, am aflat ca voi fi nevoit să trec printr-o operație grea, o cistectomie radicală – îndepărtarea în întregime a vezicii urinare, ca urmare a unei tumori. Fiind vorba de o intervenție dificilă și riscantă, am vrut ca viața mea să fie în mâinile celor mai buni medici. La recomandarea verișoarei mele, care este medic, am mers la dl Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic urolog la Spitalul Clinic SANADOR. S-a realizat o cistectomie radicală cu neovezică ileală, adică îndepărtarea vezicii, cu construcția unei vezici noi. Intervenția a decurs fără probleme. Acum, mi-am reluat viața și mă simt foarte bine.” La un an de la intervenția complexă, Toader este recuperat în întregime, iar rezultatele analizelor sunt în parametri normali.

Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienților acces la intervenții urologice complexe, realizate de medici cu o bogată experiență în chirurgia minim invazivă, și la echipamente medicală de ultimă generație. Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă, este unul dintre medicii de elită ai echipei Spitalului Clinic SANADOR și abordează cu succes intervenții de mare complexitate, în diverse arii urologice.

Recunoscut pentru talentul său chirurgical de excepție, conferențiarul Gîngu realizează la Spitalul Clinic SANADOR o gamă extinsă de intervenții, inclusiv cu ajutorul chirurgiei robotice cu sistemul chirurgical robotic de ultimă generație da Vinci Xi:

  • Chirurgie onco-urologică și reconstructivă complexă;
  • Chirurgie de glande suprarenale;
  • Chirurgie renală – nefrectomii, nefroureterectomii;
  • Chirurgie vezicală – rezecții endoscopice, cistectomii radicale pentru tumori vezicale infiltrative cu diverse tipuri de derivații urinare, inclusiv reconstrucții vezicale – neovezică la bărbați sau femei;
  • Patologie testiculară, inclusiv cu limfodisecție retroperitoneală;
  • Tumori peniene, inclusiv cu limfodisecții inghino-femurale;
  • Chirurgia prostatei – rezecții de prostată, prostatectomii radicale cu limfodisecții;
  • Chirurgie reconstructivă uretrală, inclusiv uretroplastii.

Spitalul Clinic SANADOR și-a completat în 2020 portofoliul de echipamente medicale de elită cu robotul da Vinci Xi, cel mai avansat sistem robotic chirurgical din lume. Da Vinci Xi asigură o acuratețe de excepție a actului operator, cu prognostic postoperator foarte bun. Pentru pacient, beneficiile chirurgiei robotice includ mai puține complicații (precum infecțiile), durere și sângerare reduse, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile, recuperare rapidă și perioadă de spitalizare mai scurtă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.