Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cititul cărților în Italia a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 22 de ani

playtech.ro
carte

Cititul cărților în Italia a atins în 2022 cel mai scăzut nivel din ultimii 22 de ani, potrivit unei statistici realizate de Biroul național de statistică ISTAT. Scăderea se înregistrează după ce în perioada pandemiei COVID numărul cărților citite a crescut, potrivit Reuters.

Mai puțin de 40% dintre italieni au citit o carte anul trecut, potrivit datelor publicate joi. Copiii reprezintă categoria celor mai pasionați cititori.

Biroul național de statistică ISTAT a anunțat că 39,3% dintre persoanele cu vârsta de peste cinci ani au citit cel puțin o carte în 2022. Este vorba despre cărțile citite de plăcere, nu și despre cele folosite pentru studiu sau muncă. Această cifră a scăzut de la 40,8% în 2021 și a fost cea mai mică din 2000 încoace.

Doar 17,4% dintre persoane au citit cel mult trei cărți în 2022, a precizat ISTAT.

Femeile și copiii sunt mult mai înclinați să deschidă o carte decât bărbații, au arătat datele. Cele mai avide cititoare sunt fetele cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, dintre care aproximativ 64% au citit cel puțin o carte în cursul anului.

În general, numărul cititorilor de sex feminin este cu 10 puncte mai mare decât cel al bărbaților, a mai arătat statistica ISTAT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.