Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîțu a propus ca Nicolae Ciucă să conducă negocierile: 'Am fost în locul lui în decembrie 2020'

Inquam Photos / George Calin
florin citu pnl

Președintele Florin Cîțu l-a propus pe ministrul Apărării, senatorul Nicolae Ciucă, să fie desemnat premier din partea Coaliției PSD-PNL-UDMR pentru prima parte a rotației deja convenite cu social-democrații. Tot Cîțu a cerut ca Nicolae Ciucă să conducă negocierile cu PSD. Votul în Biroul Executiv Național al PNL a fost unanim.

Florin Cîțu le-a spus colegilor că e o mare victorie pentru PNL să obțină prima parte a rotativei convenite cu PSD la vârful guvernului deoarece PNL este partidul mai mic: „Este o victorie importantă pentru noi, PNL, să avem primul premierul, mai ales pentru că suntem partidul mai mic din coaliție. Pentru prima parte a rotativei îl propun pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier”, a spus șeful PNL.

Florin Cîțu a mers mai departe și a propus și a obținut vot în unanimitate ca Nicolae Ciucă să facă parte și să conducă Delegația PNL de la consultările care vor fi convocate de președintele Klaus Iohannis.

Florin Cîțu a subliniat că a fost premier desemnat în 2020, și era foarte important dacă putea să conducă el negocierile, nu Ludovic Orban. „Am fost în locul lui în decembrie 2020”, a afirmat Cîțu. De aceea consideră că acum Ciuca trebuie să aibă libertate în negocieri.

La finalul primei runde de negocieri de joi seara, Florin Cîțu a întărit și public cele spune în ședință: „Eu am propus să se renunțe de două ori la acest mandat, eu l-am propus de două ori pe Nicolae Ciucă ca să deblocăm aceste negocieri. Eu zic că e o mare victorie ca partidul mai mic să aibă premierul.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.