Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîțu îi dă peste degete lui Câciu: Face declarații politice. Colectarea este bună dacă ținem cont la ce am găsit după guvernarea PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Ciolacu Citu Catu

Președintele PNL Florin Cîțu, fost ministru al Finanțelor Publice și premier al precedentului guvern, susține că situația colectării este bună dacă ținem cont de ce a trebuit să se repare și să se reconstruiască după guvernarea PSD. El îi răspunde astfel actualului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, care a clamat slaba colectare pe care a găsit-o când a ajuns la minister.

Președintele PNL pune declarațiile belicoase venite dinspre PSD pe seama ”euforiei revenirii la guvernare” și a remarcat că unele declarații, cel puțin cea cu auditul de la MFP cu privire la împrumuturi, i-au adus aminte de Liviu Dragnea și de vechiul PSD.

Totuși, liderul PNL, susține că România are nevoie de o guvernare puternică acum și că el și partidul său vor face tot ce este posibil pentru a se avansa pe drumul reformelor promise românilor și Europei:

Florin Cîţu: Suntem aici într-o coaliţie pentru a guverna România, trebuie să luăm acele măsuri pe care le-am pus în programul de guvernare. Am reuşit în programul de guvernare să nu implementăm nicio... să nu crească taxe, să nu introducem taxe noi, să avem investiţii de 7% din PIB.

Realizator: Sunteţi indulgent, înţeleg, cu aceste declaraţii care vizează chiar portofoliul pe care l-aţi avut, chiar ce aţi făcut dumneavoastră la Ministerul Finanţelor. Au ceva cu dumneavoastră, vă atacă pe dumneavoastră personal?

Florin Cîţu: Nu cred că asta este, pentru că ar trebui să gândim la cineva care este cu adevărat un finanţist, nu, sunt declaraţii politice.

Realizator: Ne spuneţi că România are acum ministru de finanţe pe cineva care nu e finanţist?

Florin Cîţu: Eu vorbesc de preşedintele PSD. Eu zic că... repet, sunt declaraţii venite într-un moment euforic, haideţi să vedeţi că vom merge mai departe şi ele vor dispărea.

Realizator: Reformulez întrebarea: merită ce faceţi acum?

Florin Cîţu: Dacă reuşim să implementăm...

Realizator: Nu sunteţi sigur.

Florin Cîţu: Păi, dacă ducem la bun sfârşit PNRR, reforma pensiilor şi o să avem un sistem de pensii sustenabil, dacă ducem la bun sfârşit reforma salarizării, în care salarizarea este legată în sistemul public de performanţă, dacă ducem la bun sfârşit reforma administraţiei publice, în care să ai un stat, un aparat public bugetar eficient şi suplu, „România educată” o ducem la bun sfârşit, digitalizarea începută şi vă spun: anul acesta am făcut într-un an de zile cât n-au făcut alţii în 30 de ani de zile în ceea ce priveşte digitalizarea ANAF, e-facturare, case de marcat, sunt 500.000 de case de marcat astăzi conectate la sistemul ANAF. Când am ajuns la Ministerul Finanţelor în 2019 era un proiect...

Realizator: Foarte slabă colectare, foarte slabă – asta spune domnul ministru al Finanţelor.

Florin Cîţu: Imediat. Era un proiect în 2019, când am ajuns eu acolo, de a conecta casele de marcat la ANAF de prin 2003. L-am pus, l-am făcut într-un an de zile, avem 500.000 de case de marcat, din 600.000 deja conectate. Am făcut digitalizarea ANAF, sunt multe lucruri, e-facturare, acest proiect pe care iarăşi toţi ne spuneau că nu putem să-l facem. Revin la colectare. Anul acesta, după ce am eliminat toate taxele PSD şi OUG 114, veniturile la buget sunt mai mari decât anul trecut la 11 luni cu peste 50 de miliarde de lei, faţă de începutul anului mai mari cu 25 de miliarde de lei. Asta e o colectare bună.”

Președintele PNL, Florin Cîțu, pune declarațiile ministrului Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), pe seama „euforiei” după intrarea la guvernare. Câciu a anunțat că a demarat mai multe acțiuni de audit în instituție. El fusese întrebat la RTV cum lucrează cu echipa din minister după ce Florin Cîțu a încercat să reorganizeze direcția juridică.

„Am văzut și eu declarațiile. Am auzit și discuții despre audit. Mi-a adus aminte de Liviu Dragnea, care vorbea de o gaură imaginară. Ce este deranjant sunt insinuările venite de la PSD, pentru că sunt într-o coaliție de guvernare. Pun astfel de declarații pe seama euforiei că au intrat la guvernare.

Nu, nu e adevărat. Rectificarea bugetară are același deficit bugetar.

România a avut o evaluare pozitivă de la agențiile de raiting! Vorbim cu cetățenii, ca să înțeleagă.

La doamna Turcan nu-mi dau seama pe ce s-a bazat. Discuția o să fie în PNL. Bani de pensii erau", a spus Florin Cîțu, la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.