Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîțu îi răspunde preşedintelui de la Combaterea Discriminării: Introducerea certificatului verde nu reprezintă o restrângere a drepturilor

inquamFOTO/Octav Ganea
citu Guvern

Introducerea certificatului verde COVID nu reprezintă o restrângere a drepturilor, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, premierul Florin Cîţu.

Declaraţia acestuia a fost făcută în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a afirmat că măsura introducerii certificatului sanitar nu ar trebui să fie adoptată printr-o hotărâre de Guvern, ci printr-o lege votată de Parlament, pe motiv că ar reprezenta "o condiţionare sau limitare a exerciţiului drepturilor sau libertăţilor fundamentale".

"Eu nu văd o restrângere a drepturilor aici, dar îi las pe specialişti să se pronunţe. Până atunci, vom folosi această metodologie. (...) A fost folosit acest certificat verde în toată Europa, toată vara. Nimeni nu a spus că este o restrângere a unor drepturi. Nu văd de ce ar fi o restrângere a acestor drepturi aici în România. Din contră, sunt trei categorii foarte clare - persoane care sunt vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau persoane testate", a spus Cîţu, la Mureş.

Guvernul va adopta, vineri după-amiază, un act normativ prin care certificatele verzi COVID-19 să devină o condiţie de intrare în orice spaţiu public sau privat, dacă rata de infectare depăşeşte trei cazuri la 1.000 de locuitori.

Florin Cîţu s-a aflat, vineri, la Târgu Mureş pentru a prezenta în faţa Colegiului Director Judeţean al filialei PNL moţiunea "România liberală", cu care candidează la preşedinţia partidului, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.